>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна може відмовитися від проведення Євробаскету-2015

ФІБА-Європа висловиться наприкінці березня

Україна може відмовитися від проведення Євробаскету-2015
Фото: releases.vilkul.ua

Президент Федерації баскетболу України (ФБУ) Олександр Волков розповів, що питання проведення в нашій країні Євробаскету-2015 вирішать у наступні кілька тижнів.

"У 20-х числах березня відбудеться засідання президії ФІБА Європа, на якому вирішуватимуть долю Євробаскету-2015. Я очікую новий Кабінет Міністрів - перше питання, яке стоятиме перед головою уряду: чи підтримує проведення в Україні чемпіонату Європи з баскетболу.

Зараз ми проводимо консультації, готуємося зробити все можливе, щоб умовити новий уряд не робити крок щодо скасування Євробаскету. Зараз, на жаль, така ситуація, що, звичайно, не до Євробаскету. Але в такому разі надалі буде важко мотивувати спонсорів, людей, які вкладали і гроші, і сили, і час у цей вид спорту. Ми зробили прорив, але все буде під загрозою зупинки. Я сподіваюся, що цей крок - такий трагічний для баскетболу, що не буде зроблений", - сказав Волков.

Він зазначив, що якщо вдасться зберегти Євробаскет, то країна проведе і U18 чемпіонат Європи-2014.

Президент ФБУ також додав, що на вимогу кількох команд Суперліги з 1 березня ігри чемпіонату відновлять. Щодо інших чоловічих і жіночих ліг, а також дитячих змагань, то тут останнє слово залишається за ФБУ.

Волков зазначив, що наразі не надходило інформації про банкрутство клубів, але ФБУ готується до того, що такі заяви будуть. Зазначимо, що проблеми є і в дітища Волкова - БК "Київ".

"Втім, у наших команд є певний імунітет виживання. Тому, я думаю, що все буде добре і ми не втратимо чемпіонати, які формували багато років, і збережемо баскетбол в Україні", - заспокоїв усіх голова ФБУ.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram