>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лашкул: збірна США відмовилася приїжджати до Харкова

Україна економічно невигідний матч з США на Кіпрі

Лашкул: збірна США відмовилася приїжджати до Харкова
Фото: fcdynamo.kiev.ua

Товариський матч збірни України і Кіпру відбудеться 5 березня в Ларнаці (Кіпр). Про це заявив функціонер ФФУ Володимир Лашкул:

"Ситуація з перенесенням зустрічі в третю країну була прогнозованою. Враховуючи кліматичні умови та наявність партнерів у тій чи іншій країні, ми розглядали і Кіпр. Тим більше там відбувався перший двобій 1/16 фіналу Ліги Європи між "Динамо" і "Валенсією". Столичний клуб проклав стежину для збірної. Звернулися за порадою до віце-президента УЄФА та почесного президента ФФУ Григорія Суркіса. Григорій Михайлович якраз зустрічався з керівництвом Федерації футболу Кіпру, і питання з можливою організацією поєдинку в цій країні вирішили за п'ять хвилин.

Це було 20 лютого. Після цього від імені ФФУ відправили відповідний лист, на який дали позитивну відповідь.

Чому про перенесення оголосили тільки у вівторок? Тут було два моменти. По-перше, національна федерація чекала остаточної відповіді від Харківської обласної державної адміністрації щодо гарантій безпеки. По-друге, саме у вівторок ми отримали лист від американської сторони, в якому повідомлялося, що в Харків збірна США не може приїхати. А ще наші суперники у товариському двобої сказали: якщо гру не організують на Кіпрі, краще вже вона зовсім не відбудеться.

Зрозуміло, що після спільного рішення зіграти на Кіпрі, треба було визначитися з ареною. Серед варіантів були Нікосія, Ларнака і Лімасол. Столиця відпала - там, як виявилося, на 5 березня о 20.00 заплановано гру збірної Кіпру з Ірландією. А згідно з договором, наша зустріч з командою США має починатися в 21:00. У підсумку вибрали Ларнаку, де стадіон сертифікований ФІФА та УЄФА.

Українська сторона виконає всі умови, зафіксовані в угоді між національними федераціями наших країн. Ми забезпечуємо, наприклад, перебування та харчування делегації США. Безумовно, для нас ця зустріч економічно невигідна".

Зазначимо, раніше Лашкул повідомив, що організація двобою Україна - США у Харкові коштувала б ФФУ $250-300 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram