>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українки про перемогу на Олімпіаді: мрія всієї країни здійснилася

Це перемога для тебе, Україно!

Українки про перемогу на Олімпіаді: мрія всієї країни здійснилася

Сьогодні жіноча збірна України з біатлону перемогла в естафеті на Олімпіаді. Для нашої країни це перша за 20 років золота медаль зимових олімпіад!

Після фінішу українки не приховували своїх емоцій. Так, Олена Підгрушна, що бігла на останньому етапі зізналася, що рада зробити щось добре для України в цей непростий для всієї країни період:

"Перед гонкою люди писали нам багато повідомлень і побажань, очікуючи перемоги. До самого останнього моменту я читала свою пошту, в якій говорилося "дівчата, стартуйте і перемагайте для всіх нас, для України".

Ми присвячуємо цю перемогу всій Україні, тому що це перше "золото" українського біатлону. Сьогодні жодне питання не обходиться без політики. Щодо нашої концентрації перед гонкою, у зв'язку з подіями в країні, можу сказати одне - ми професіонали у своїй справі і понад 15 років готувалися до цієї Олімпіади. Незважаючи на всі події, які відбуваються вдома, ми виходили на старт з тим, щоб зробити все, як ми вміємо. І ми постаралися це зробити".

Юлія Джима, яка зробила вагомий заділ на другому етапі, високо оцінила роботу сервісменів нашої збірної:

"Було дуже важко, тому що сніг був мокрий. Тому довелося турбуватися не тільки про себе, а й про погодні умови. Благо лижі були підготовлені просто супер, спасибі обслуговуючій команді".

Валентина Семеренко, зізналася, що не могла стримати сліз:

"Коли я була на подіумі, я не могла перестати плакати. Намагалася заспокоїтися і сховатися за лижі. Це були сльози щастя - не тільки мої, а й усієї команди і нашої країни".

"Ми ще не усвідомили свій успіх. Це мрія усього життя. Наша мрія та мрія всієї України здійснилася. Ми чемпіони!", - розповіла Віта Семеренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram