>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лукашенко зробив Домрачеву "Героєм Білорусії". Першою серед спортсменів

"У нашій Вітчизні подвиги шанують особливо", - написав президент

Лукашенко зробив Домрачеву "Героєм Білорусії". Першою серед спортсменів
Дарья Домрачева
Фото: EPA/UPG

Біатлоністка Дарія Домрачева, здобувши три золоті медалі в Сочі, здійснила подвиг. Такої думки дотримується президент Білорусії Олександр Лукашенко, який присвоїв спортсменці звання Героя.

"Дорога Дашо! Це грандіозний успіх! Ти просто молодець! Уся Білорусь в захваті від твоєї нової перемоги. Здобувши звання триразової олімпійської чемпіонки, ти зробила подвиг. Історія сучасності не знає чогось подібного. У нашій Вітчизні подвиги шанують особливо.

Від усієї душі вітаємо тебе з присвоєнням вищої нагороди Батьківщини - званням "Герой Білорусі". Щастя, здоров'я і удачі!", - йдеться у посланні Лукашенка Домрачевій.

Нагадаємо, в Сочі Домрачева здобула три перемоги (у гонці переслідування, "індивідуалці" і мас-старті). Таким чином, Дарія стала першою жінкою в історії Ігор, що виграла три золота в індивідуальних стартах на одних Іграх.

Олександр Лукашенко пообіцяв своїм спортсменам за золоту медаль $150 тисяч. Як бачимо, Домрачева на цій Олімпіаді заробила вже $450 тисяч.

Звання "Герой Білорусі" - найвища ступінь відзнаки заслуг в Білорусі. Відомо, що ним нагороджували 10 осіб, серед яких спортсменів немає. До того ж Дарія - наймолодша серед Героїв.

Першим Героєм Білорусії став підполковник авіації Володимир Корват, який загинув 21 листопада 1996 року, відводячи падаючий літак від населеного пункту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram