>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Білоруска Домрачева стала триразовою чемпіонкою Олімпіади. Українки - без медалей

Кількість не завжди гарантує якість

Жіночий мас-старт уникнув незавидної долі чоловічого та відбувся за графіком.

Україна єдиною з усіх збірних була представлена максимальною кількістю спортсменок - сестрами Семеренко, Підгрушною та Джимою.

Вже сам початок гонки ознаменувався гучним падінням - з незрозумілих для звичайного погляду причин за межі траси вилетіла сама Тура Бергер. А вже після першої стрільби на крутому віражі не впоралася з керуванням господарка траси Ольга Зайцева, яка ледь не влаштувала масовий завал.

Українки до третьої стрільби взагалі не допускали промахів, але через невисоку швидкість йшли позаду групи лідерів. А на першій "стійці" грянув грім. "Застрелилися" Юлія Джима та Валя Семеренко, а Віта змазала на останньому пострілі, притому що вицілювала щонайменше 7-10 секунд!

Чисто відстрілялася тільки Олена Підгрушна. На останній стрільбі капітан жіночої команди також була точна, але швидкість...

А трохи раніше, допустивши по одному промаху, з величезним відривом від конкуренток зі стадіону помчали Дар'я Домрачева та Габі Соукалова. Третє місце могла застовпити за собою Кайса Макарайнен, але змазала останній постріл (як каже гостра на язик чешка Соукалова - "останній мажуть тільки ідіоти").

В результаті Домрачева без особливих проблем фінішувала першою. І це вже третя для Дар'ї золота медаль Олімпіади! Вона стала першою, кому таке вдалося в Сочі. Причому всі нагороди здобуті в особистих гонках.

Щодо Соукалової, яка до цього двічі брала "дерев'яні" медалі, то чешці ніхто не завадив завоювати "срібло".

За третє місце розгорнулася запекла боротьба між 23-річною норвежкою Тіріл Екхофф і ветераном німецьких лижних (!) гонок 33-річною Еві Захенбахер-Штеле. Перемогла молодість.

Кращою з українок стала Олена Підгрушна - 8-а.

Олімпіада в Сочі. Біатлон.

Жінки. Мас-старт.

1. Дар'я Домрачева (Білорусь) (0+0+0+1) - 35:25.6

2. Габріела Соукалова (Чехія) (0+0+0+1) +20.2

3. Тіріл Екхофф (Норвегія) (0+1+0+0) +27.3

4. Еві ЗАХЕНБАХЕР-ШТЕЛЕ (Німеччина) (0+0+0+0) +28.3

...

8. Олена Підгрушна (0+0+0+0) +1:11.5

13. Валя Семеренко (0+0+2+0) +1:37.9

17. Віта Семеренко (0+0+1+0) +1:50.5

23. Юлія Джима (0+0+2+2) +2:45.2

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram