>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Залізний швед" втратив друга, зламав ногу і вигриз "бронзу" в Сочі

Король Швеції першим привітав Даніеля

Сьогодні в Сочі 31-річний лижник Даніель Рікардссон завоював "бронзу" в індивідуальній гонці на 15 км. Даніель лише на дві десяті випередив фіна Ліво Нісканена. А от старт Рікардссону не вдався: на розгінній позначці у 2,2 км він показав тільки 30-й час. Однак після 10 км швед був четвертим. Завдяки фінішному спурту Рікардссон таки завоював медаль. На, можливо, останній своїй Олімпіаді.

Фото: EPA/UPG

Мало хто знає, що Рікардссон не мав брати участь в Олімпіаді. У липні 2013-го 31-річний лижник потрапив у вкрай неприємну історію. Даніель із кращим другом машиною подорожував Швецією. Бац - пробило колесо. Вийшли, поставили аварійний трикутник на дорогу, почали вовтузитися з колесом.

Цієї миті на них на повній швидкості вилетів фургон а-ля будинок на колесах. Реакція професійного атлета дозволила Рікардссонові відстрибнути - він лише зламав ногу. Товариш загинув на місці.

Шість місяців один з найнадійніших у світі естафетників (діючий олімпійський чемпіон у цій дисципліні) відновлювався після психологічного удару. Про ногу особливо й не думав - заросла сама собою... У Швеції на спортсменові ніби поставили хрест, але...

Рікардссона просто на сочинському снігу особисто привітав із бронзовою медаллю король Швеції Карл Густаф.

Король Карл Густаф
одним з перших привітав шведських героїв Юхана Ульссона (№34) і Даніеля Рікардссона (№43)
Фото: EPA/UPG
Король Карл Густаф одним з перших привітав шведських героїв Юхана Ульссона (№34) і Даніеля Рікардссона (№43)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram