>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія на українському Євробаскеті гратиме в Донецьку

Такий варіант продиктований логістикою

Росія на українському Євробаскеті гратиме в Донецьку
"Кальмиус Арена" может стать пристанищем для россиян
Фото: hcdonbass.com

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков у бесіді з LB.ua розповів, як зробити так, щоб арени турніру заповнювалися.

Нагадаємо, під час словенського Євробаскету більшість матчів пройшли за напівпорожніх трибун.

"Так не повинно бути. Але щоб були повні зали, чемпіонат треба розтягувати в часі. Коли ж за день величезна кількість ігор, ні телебачення не встигає їх нормально показувати, ні глядачі відвідувати.

Але такі турніри для нас усе ще дивина, плюс країна у нас велика, і за рахунок внутрішнього інтересу ми здатні заповнити зали. А якщо ще правильно розподілити групи. Дивіться, в Одесі могли б грати балканські країни, Туреччина; а у Львові - прибалти, фіни", - сказав Волков.

На уточнювальне запитання, що Росію можна було б відправити у Донецьк, Волков відповів таке: "Ну, умовно, можна. А команди, які можуть дістатися тільки авіарейсами - природно, у Києві. Але повністю заповнити денні гри практично неможливо. Можливо, варто на тиждень перенести студентські та шкільні канікули в містах, що приймають турнір".

Нагадаємо, що Євробаскет-2015 пройде в шістьох українських містах: Києві, Донецьку, Дніпропетровську, Одесі, Львові та Харкові. Утім, все гостріша проблема з відставанням за темпами будівництва нових арен для турніру. Про те, чому так відбувається, а також про шанси майбутньої зірки НБА Олексія Леня зіграти за збірну України читайте в інтерв'ю LB.ua з Олександром Волковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram