>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Подладчиков: через московських бюрократів я виграв "золото" для Швейцарії

Юрій хотів отримати ексклюзивні умови

Подладчиков: через московських бюрократів я виграв "золото" для Швейцарії
Фото: EPA/UPG

Росіянин Юрій Подладчиков виграв для Швейцарії олімпійське "золото" в Сочі у найвидовищнішому різновиді сноуборду - хаф-пайпі. На Олімпіаді в Турині Юрій ще виступав за збірну Росії, а от у Ванкувері представляв вже Швейцарію. Чому так сталося, спортсмен пояснив так:

"Я приїжджав на переговори до Москви. Але ми говоримо зовсім різними мовами. Коротше кажучи, я катаюся на сноуборді. Все. Якщо бюрократам щось потрібно, то я не проти, мені важливо тільки одне - виграти Олімпіаду. Якщо мені хочуть в цьому допомогти, то я відкритий. Мені подобається в Швейцарії. У мене велика підтримка, відмінна команда, я катаюся і перемагаю. А чиновники думали, що я бігатиму за ними й прохатиму виступати за збірну Росії. Але такого ніколи не буде.

Батьки у мене вчені, познайомилися в МГУ, вони обидва вивчали математику. У 1992-му татові запропонували роботу за кордоном і ми поїхали до Швеції. Потім жили в Голландії, а осіли в Цюріху. Тато - професор в Лозанні, спеціалізується на геофізиці, здається, щось складне. Моїм батькам взагалі не дуже подобалося моє захоплення сноубордом. Говорили, мовляв, всі вчаться, освіту отримують, а ти стрибаєш як мавпа".

Експерт у цьому виді спорту Євген Слюсаренко так прокоментував відхід Юрія зі збірної Росії:

"Юра хотів отримати ексклюзивні умови для підготовки, але не хотів жити в рамках російської команди: їздити на централізовані збори, звітувати перед тренерами тощо. А бюрократична машина така, що зробити це за законом не можна було. Тільки в обхід. Наші почухали ріпу - і подумали, що бог з ним. Треба запитати зараз: не шкодують, що не вигадали якусь хитру схему?".

Зазначимо, що крім Подладчикова "золото" виграла Анастасія Кузьміна. Російська біатлоністка представляє Словаччину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram