>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК зняв дискваліфікацію з Індії

Найближчим часом прапор Індії піднімуть в олімпійському селищі

МОК зняв дискваліфікацію з Індії
На церемонии закрытия спортсмены из Индии вновь пройдут под своим флагом
Фото: obozrevatel.com

Індійські спортсмени знову зможуть брати участь в Олімпійських іграх, зокрема в Сочі, під національним прапором. Міжнародний олімпійський комітет через 14 місяців повернув членство Індійської олімпійської асоціації (ІОА). Про це у вівторок повідомив генеральний секретар ІОА Раджив Мехта.

Незабаром прапор Індії піднімуть в олімпійському селищі, а індійські спортсмени зможуть пройти під національним прапором на церемонії закриття Ігор, яка відбудеться 23 лютого.

Індію на Олімпіаді в Сочі представляють три спортсмени - санкар Шива Кешаван, гірськолижник Хіманшу Тхакур і лижник Надим Ікбал. На церемонії відкриття (під час параду атлетів) спортсмени з Індії пройшли під олімпійським прапором.

Рішення МОК тимчасово усунути НОК Індії від усіх заходів, що проводять під їх егідою, пов'язано зі втручанням індійського уряду в справи національної олімпійської асоціації. В Індії мотивували своє рішення втрутитися в роботу НОК великою кількістю корупційних скандалів, у які втягнуто чиновників НОК.

У неділю провели перевибори в ІОА, на яких новим головою цієї організації одностайно обрали Н.Рамачандрана. На цьому конфлікт МОК та Індії вичерпано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram