>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росія не здається: господарі Олімпіади вдруге оскаржують результати гонки в скелетоні

Сундбю перегородив шлях Вилегжаніну на фінішній прямій

Росія не здається: господарі Олімпіади вдруге оскаржують результати гонки в скелетоні
Фото: EPA/UPG

Міжнародна федерація лижних видів спорту (FIS) до середи повинна ухвалити рішення щодо апеляції Федерації лижних гонок Росії (ФЛГР). Збірна Росії вирішила оскаржити четверте місце росіянина Максима Вилегжаніна у скіатлоні на Олімпіаді в Сочі.

На фінішній прямій у боротьбі за третє місце норвежець Сундбю заїхав у фінішний коридор, яким у цей момент біг Вилегжанін, і, таким чином, перешкодив йому. Крім того, Сундбю наступив на лижу супернику.

Вилегжанін, коментуючи суперечливий епізод, сказав, що не може стверджувати, що Сундбю порушував правила і що "збоку має бути видніше".

Норвегія очолює медальний залік в Сочі

Одразу після гонки російська команда подала протест, однак судді, порадившись, не змінили результат гонки і обмежилися попередженням норвежцю.

Перемогу в скіатлоні здобув швейцарець Даріо Колонья. Другим фінішував швед Маркус Хельнер, третім став норвежець Мартін Сундбю. Вилегжанін прийшов четвертим, відставши на 0,1 секунди.

Після гонки ФЛГР подала протест, який відхилили. Проте судді, порадившись, залишили результат гонки в силі і обмежилися попередженням норвежцю. У відповідь федерація подала апеляцію на рішення про відхилення протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram