>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Джима не братиме участі в гонці переслідування

Юлія не має шансів здобути призи, а попереду естафета

Джима не братиме участі в гонці переслідування
Фото: EPA/UPG

Юлія Джима в першій своїй олімпійській гонці виступила невдало. Українка у спринті фінішувала на 42 місці, допустивши три промахи і програвши переможниці Кузьміній практично дві хвилини (1.48). Тренерський штаб збірної України вирішив не залучати Юлію до перс'юту. Про це повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак :

"Для Джими це перший олімпійський старт. Зрозуміло, що хотіла показати себе, можливо, десь навіть здивувати. Тим паче, хід-то в неї добрий: видно, що готова боротися за медалі. Просто далося взнаки хвилювання, очікування цього старту, занадто велике бажання добре виступити. Усі проходили через це, і нічого страшного я в результаті Юлі не бачу. Я думаю, на цій Олімпіаді вона себе ще покаже.

Думаю, Юлю Джиму ми не будемо ставити на перс'ют. У цьому немає особливого сенсу, оскільки вибратися в призи їй буде дуже складно. А без боротьби за медалі реальної мотивації мало: тут немає ні особистих, ні командних очок. Краще нехай побереже сили і добре виступить в індивідуальній гонці і мас-старті. Крім того, не забуваймо про естафету. Тут, у горах, можна вихолостити організм дуже швидко, тому Юлі краще обійтися без додаткових навантажень. Це наша спільна думка з тренерами, і думаю, що так буде правильно".

Нагадаємо, що гонка переслідування в жінок відбудеться у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram