>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кількість медалей у Сочі відповідає кількості вкладених грошей, - український саночник

В Україні тренуватися просто ніде

У суботу на Олімпіаді стартують змагання у саночників. Україна в цій дисципліні представлятиме 31-річний Андрій Кісь, для якого це вже буде третя Олімпіада. Андрій виступав у двійці з Юрієм Гайдуком в Турині (14-е місце) і Ванкувері (16-е місце).

У Сочі Кісь братиме участь в одиночних заїздах. Раніше українські саночники на Олімпіадах не брали участь у цій дисципліні. Готуючись до старту, Андрій нарікає на недостатню увагу українських чиновників до цього виду спорту:

"У двійці важче, хоча ні. Швидше правильніше буде сказати, не важче, а складніше. Двоє в човні - невідомо, хто сильніше гребе, а хто гальмує. В цілому, горезвісний людський фактор. А в одномісних санах ти сам собі господар, ніхто тобі не заважає, правда, ніхто і не допомагає. Але ти точно знаєш, на що можеш розраховувати.

Бажання спортсменів показати кращий результат тут відіграє роль. Хоча, все ж більше значення має траса. У Турині, як ми думали, була найшвидкісна траса в світі, але канадці навіть італійців переплюнули. Гонитва за швидкістю мала колись цим закінчитися. Вимоги до проектування, до речі, змінили. У Сочі траса вийшла безпечнішою, ніж вище згадані.

Кількість медалей на Олімпіаді відповідатиме кількості грошей, які вкладає в санний спорт країна. Що стосується, наших умов - то це все одно, що сказати легкоатлетам - бігайте без бігових доріжок. У Кременці є траса, але вона натуральна. Зараз її можна заморозити, але все одно, на ній тренуватися і удосконалюватися можуть хіба що діти. Тому що там швидкість 50-60 кілометрів на годину. А на світовому рівні доходить до 120-140. Стартова естакада у Львові, на жаль, не працює. Ми не маємо можливості відпрацьовувати старт, як такий, а з воротами тим більше. Найближча для нас траса знаходиться в Німеччині. Правда, тепер є ще й в Сочі. Але там тренуватися дуже дорого".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram