>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійці з гірського селища з'їдають за добу 6 тонн м'яса

Їдальня в селищі працює цілодобово

Олімпійці з гірського селища з'їдають за добу 6 тонн м'яса
Фото: EPA/UPG

Спортсмени і тренери, які живуть в гірському Олімпійському селищі, з'їдають близько шести тонн м'яса. Про це розповів Ілля Менделєєв, генеральний директор великого федерального холдингу, відповідального за організацію харчування олімпійців:

"При приготуванні їжі ми керуємося певними параметрами - скільки калорій на добу повинен отримати спортсмен. Якщо перевести цю одиницю виміру в кілограми, то наш відвідувач вживає за кожне приймання в середньому 3,5 кілограма їжі та напоїв. За добу у підсумку це майже 10 кілограмів на одну людину. З них м'яса - шістсот грамів. Виявляється, що за добу всі спортсмени з'їдають майже 6 тонн м'яса.

Всі продукти, які надходять до нас в їдальню, попередньо пройшли санітарний контроль та акредитацію в організаційному комітеті. Вони всі екологічно чисті. Ми годуємо спортсменів на 100% перевіреними продуктами. Інші до нас сюди не надходять. Спортсмени віддають перевагу таким продуктам як м'ясо на грилі, паста і банани. Великим попитом користується курка-гриль, риба, яку готують на пару, піца. У нашій їдальні готують і халяльну їжу, і особливий раціон для іудеїв".

Їдальня для олімпійців почала працювати в гірському селищі 30 січня. В обідньому залі близько 700 місць для сидіння, що задовольняє всі вимоги організаторів. Вона розрахована на 9000 раціонів у день. Їдальня працює цілодобово. Сніданок починається о 6 ранку і закінчується об 11. Потім час обіду, який о 17:00 плавно переходить у вечерю. Вночі тут працює спеціальна кулінарна станція "24 години".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram