>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Джима: норвезька біатлоністка в Сочі пережила культурний шок

Сніг на олімпійській трасі жорсткуватий

Збірна України з біатлону вже прибула в Сочі, де 7 лютого стартують Олімпійські зимові ігри. Юлія Джима у своєму блозі на сайті Xsport.ua поділилася своїми першими враженнями:

"Олімпійська столиця зустріла нас яскравим сонечком, класною морозною погодою і активною "двіжухою". Це перше, що кинулося у вічі - прилетіли-то ми зі спокійної глушини, а тут одразу купа людей, активність, поспіх. Контраст відчувається. Приємний момент від організаторів - одразу подарували кожному спортсмену-олімпійцеві по модному смартфону від спонсора!

Друге - усі говорять зрозумілою для нас мовою. Після трьох-чотирьох місяців у країнах, де то скандинавські мови, то німецька, то чеська, потрапили в країну, де все навколо зрозуміло - і написи, і розмови персоналу в аеропорту, в автобусах... Особливі відчуття, майже домашні.

Від аеропорту поїхали в наше село - тут олімпійських сіл три. До нашого - "Гірського", де живуть тільки біатлоністи і лижники, десь 60 км, їхали близько години, потім хвилин 10-15 на підйомнику. До речі, з оформленням зброї, на відміну від минулого року, ніяких проблем не було - її організовано відвезли на стадіон, у збройові кімнати, на весь час Олімпіади.

Минулого року на етапі Кубка світу ми жили в будиночках, а зараз у готелі, відмінному і дуже великому. До траси від готелю ходять автобуси-шатли. Їхати хвилин 5...

Фото: Юлія Джима (xsport.ua)

До речі, кумедний випадок - зайшли в шатл разом із Сіневе Сулемдаль, з Норвегії. Бачу, вона стоїть, не сідає. Оскільки крісла замотані в поліетиленові пакети і схоплені скотчем. "Наша людина", може, не здивувався б, а Сіневе стоїть розгублена. Я питаю у водія, що за пакети, а він каже, мовляв, зима, сніг накрапає на сидіння, забруднить... Як завжди, "все для людей". Але от як їй, європейці, це пояснити? :). У людини - культурний шок. І ще вона здивовано так питає: "Ти що, по-російськи говориш?" Я давай сміятися)

І продовжуючи тему казусів - про ті спарені туалети, які постили іноземці в соцмережах. Підтверджую, були, але в минулому сезоні. Було смішно, але недовго - наступного дня все виправили. А зараз організація та інфраструктура дійсно на вищому рівні.

І головне - траса. Ми вже в понеділок побували на тренуванні. На трасі поміняли круги на 2,5 км і на 3 км. Спуски зробили ширші, з контрнахилу. Пам'ятаючи минулорічні труднощі, дослухалися до прохань спортсменів. Снігу багато. Але подушка, тобто основа покриття, дуже жорстка, може, додавали штучного снігу, а може, сама по собі жорсткувата".

Фото: Юлія Джима (xsport.ua)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram