>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Піхлер: я Юр'євій ніколи не довіряв

У Росії живуть минулим

Піхлер: я Юр'євій ніколи не довіряв
Фото: rsport.ru

Тренер жіночої збірної Росії з біатлону Вольфганг Піхлер зазначив, що позитивна допінг-проба Катерини Юр'євої не стала для нього сюрпризом.

«Біатлон змінився. І велика проблема Росії в тому, що вона не бажає це розуміти, постійно порівнюючи нинішні часи з минулими. Раніше було кілька великих біатлонних країн, що вкладали в біатлон серйозні гроші й отримували медальну віддачу. Зараз таких країн набагато більше, і конкуренція в біатлоні незрівнянно вища, ніж у тих же лижних гонках. Чудові лижі, патрони, мізки, методики тепер є і у маленьких федерацій.

Тому коли я чую: «Сочі! Сочі!» - я думаю: так, медалі тут дуже важливі. Але не менш важливо після Олімпіади перемагати і в Рупольдінгу, і в Антерсельві, і в Контіолахті. Скрізь. А для цього необхідно вибудувати систему пошуку та підготовки талантів, адже сьогодні в Росії немає суперзірок, а є тільки сильна команда. Одними грошима цю проблему не вирішити. А іншого шляху немає.

Допінг? Багато років кажу, що ненавиджу допінг. І за три роки в Росії встиг переконатися: тут з ним борються. Впевнений у своїй групі, тому що щодня дивлюся в очі лікарям, спортсменкам. А ось Юр'євій завжди не довіряв, якщо чесно. І вважав її небезпечною для всієї російської команди».

Нагадаємо, позитивну допінг-пробу також здала Ірина Старих. Зазначимо, що Юр'єва пропустила олімпіаду у Ванкувері через допінг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram