>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Найкращий сноубордист Норвегії отримав травму в Сочі

Олімпійська траса надто небезпечна

Найкращий сноубордист Норвегії отримав травму в Сочі
Фото: tuid.org.ua

Норвезька сноубордист Торстейн Хоргмо опинився в лікарні після того, як впав на тренуванні в Сочі. 26-річний спортсмен, один з фаворитів Олімпійських ігор, впав на голову і забив плече. За попередніми даними, у Хоргмо перелом ключиці і струс мозку. Спортсмен, за найоптимістичнішими прогнозами, випав на місяць, а відповідно, пропустить Олімпіаду.

У зв'язку з інцидентом норвежці розкритикували безпеку траси в Сочі.

"Я бачив, що він впав і серйозно постраждав. Він хотів виконати по-справжньому складний трюк - мабуть, найскладніший з усіх можливих цього дня. Він переходив на другий рейл", - сказав напарник Хоргмо у збірній Стааль Сандбек.

Відразу після інциденту Хоргмо поклали на брезент і віднесли в медичний намет. За інформацією видання "Харстад", Хоргмо був притомним, але відчував біль.

16-річний ірландський сноубордист Шимус О`Коннор, який тренувався в той же час, що і Хоргмо, заявив, що припускав подібний розвиток подій:

"Над трасою треба працювати. Учасники Олімпіади незадоволені. Рейли розташовані до спортсменів занадто близько".

Сьогодні ввечері відбудуться планові збори представників збірних. Тренери кількох команд мають намір поставити питання про внесення незначних змін, щоб зробити олімпійську трасу безпечнішою для спортсменів.

Зазначимо, Хоргмо займає третє місце на World Snowboard Tour в нинішньому сезоні. Крім того, Associated Press включила Хогмо до числа трьох головних претендентів на медалі Олімпіади в Сочі в дисципліні слоупстайл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram