>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Луческу: Об'єднаний чемпіонат буде конкурувати з кращими лігами Європи

Містер задоволений грою своїх вихованців проти "Зеніта"

Луческу: Об'єднаний чемпіонат буде конкурувати з кращими лігами Європи
Фото: EPA/UPG

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після матчу з "Зенітом" заявив, що він - прихильник Об'єднаного чемпіонату:

"Хороша гра вийшла з обох сторін. І враження від неї таке: команди перебувають ніби не на зборах, а напередодні офіційних поєдинків. Діяли проти дуже сильного суперника. Думаю, що ми контролювали гру впродовж усього матчу. Це для нас дуже важливо. Перемога заслужена. Особливо - після тієї гри, яку ми показали в першому таймі, де домінували.

Мотивація була на високому рівні - все-таки ми грали проти команди, яка продовжує свої виступи в Лізі чемпіонів. Ми були зобов'язані, після того як "Зеніт" зрівняв рахунок, піти в атаку. Тому що 1:1 не відповідало тому, що сьогодні відбувалося на футбольному полі. А в цілому хочу відзначити, що це була дуже хороша гра для підготовки команд до єврокубків. І я дуже задоволений, що такий турнір проводиться.

Перспективи об'єднаного чемпіонату? Про цю проблему я говорив ще 7 років тому, коли проводили дебютний Кубок Першого каналу. Тоді сказав, що це можливий вихід з ситуації для обох країн. Їх чемпіонати стануть сильними, якщо ці турніри з'єднають. Торік, коли ми проводили матч з "Зенітом", він був названий Суперкубком України та Росії, оскільки обидві команди були чемпіонами своїх країн. Я - за цей чемпіонат, тому що він буде конкурувати з кращими першостями Європи: з чемпіонатами Англії, Італії. Іспанії та Німеччини".

Нагадаємо, в четвер в 1 турі Об'єднаного Суперкубка "Шахтар" переміг "Зеніт" (2:1), "Металіст" в серії пенальті поступився ЦСКА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram