>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У стані Шумахера відбулися позитивні зміни

У стані штучної коми пацієнтам бажано перебувати щонайдовше місяць

У стані Шумахера відбулися позитивні зміни
Фото: EPA/UPG

Департамент нейрохірургії лікарні Гренобля заявляє про позитивні зміни в стані здоров'я Міхаеля Шумахера. Зокрема, внутрішньочерепний тиск Шумахера стабільний останніми днями, тому екс-гонщика і вводять у фазу поступового прокидання.

Професор Жан-Люк Мастерок заявив в інтерв'ю французькій газеті L'Equipe, що в стані штучної коми пацієнтам бажано перебувати щонайдовше чотири тижні, після чого можуть виникати різні ускладнення.

У процесі прокидання від коми пацієнту належить виконувати різні прості команди: розплющувати і заплющувати очі, роззявляти рот, тиснути руку.

"Стосовно періоду відновлення не можна робити прогнози. У разі серйозної травми голови воно може тривати кілька років", - наголосив експерт.

Нагадаємо, Шумахер отримав травму голови на гірськолижному курорті у Франції. Він упав і вдарився об виступ скелі, від чого його шолом розколовся надвоє. Семиразовому чемпіону "Формули-1" оперативно надали допомогу, незабаром після інциденту він переніс операцію, а потім німця було вирішено ввести у стан штучної коми.

Раніше повідомляли про те, що Міхаель із коми вже не вийде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram