>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Гінер: думка Блаттера про об'єднану лігу нікого не цікавить

Росія очікує позитивної відповіді від українських клубів

Гінер: думка Блаттера про об'єднану лігу нікого не цікавить
Фото: championat.ru

Президент московського ЦСКА Євген Гінер розповів, наскільки близька до реалізації ідея створення об'єднаного чемпіонату України та Росії (ОФЛ):

"Об'єднаний чемпіонат, якщо нам вдасться його створити, збільшить кількість хороших команд у турнірі і, таким чином, значно посилить конкуренцію - це найважливіше. Зросте вболівальницький інтерес, побільшає глядачів на трибунах. Увага телеаудиторії до такого турніру теж значно зросте - і не тільки в Росії та Україні, а й у Європі, у світі. А це вже зовсім інші, серйозні гроші.

Основний же мінус тільки один, та й той, скоріше, не ідейний, а організаційний: Росія і Україна - дві різні країни з усіма можливими наслідками цього факту. Але, наскільки я знаю, з 2015 року стартує спільний чемпіонат Латвії і Литви, а це теж дві різні країни. Проте УЄФА вже оформив і підписав всі папери: що проводити, як проводити та інше. Тому і ми, без сумніву, можемо вирішити всі проблеми, що виникають протягом реалізації ідеї. Нам залишилося отримати згоду українських партнерів. Тільки-но вони скажуть "так", за рік УЄФА видасть офіційний дозвіл, і все почнеться.

Завдяки об'єднанню наша інфраструктура зможе вирости до рівня сусідів. Усі, хто побував в Україні, відзначають дуже хороші стадіони. Не тільки в містах, що приймали Євро-2012, але і в Дніпропетровську, Одесі. Якщо в Об'єднаному чемпіонаті буде грати, скажімо, "Ворскла" з Полтави, то і вона підтягнеться. Тому Україна зараз нас випереджає, і той, хто вважає її дармоїдкою, очевидно, не правий.

Позиція УЄФА і ФІФА щодо Об'єднаного чемпіонату? Позиція ФІФА, за всієї поваги до Зеппа Блаттера, нікого у цьому випадку не цікавить. Ця організація не має жодного стосунку до проведення турнірів у Європі. Це прерогатива УЄФА. А щодо Європейського Союзу, то я не бачу причин, чому він повинен бути "проти". Навпаки, створюється ще одна конкурентоспроможна, прибуткова ліга.

Та й президентам Російського футбольного союзу і Федерації футболу України немає резону відмовлятися. Принаймні я на їхньому місці погодився б. Організатори обіцяють гарні гроші на дитячий футбол, на перший лігу, на РФС і ФФУ. Чим погано?"

Нагадаємо, раніше повідомляли, що "Газпром" готовий виділити 1 млрд євро для створення Об'єднаної ліги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram