>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Коньков радить фанам не лізти в політику

Футбол і політика несумісні, впевнений голова ФФУ

Коньков радить фанам не лізти в політику
Фото: galsports.com

Футбольні вболівальники не повинні впливати на політичне життя в країні. Такої думки дотримується президент ФФУ Анатолій Коньков.

"Нещодавно, кажучи про аполітичність футболу, я зазначав, що час в країні дуже непростий. І від цього неможливо відхреститися. І мені дуже шкода, що до процесу приєдналися вболівальники.

Ще раз підкреслюю розмежування футболу та політики. Футбол не повинен бути важелем впливу на політичні рішення, навіть у такий складний період. Ніхто не скасовує права будь-якого громадянина на вираження своєї позиції і на свободу висловлювань. Це гарантується основним законом України - Конституцією. Але, вплутуючи клубні прапори, люди перестають висловлюватися тільки від себе. Вони починають виступати не як окремі громадяни, а як фан-угрупування від того чи іншого футбольного суб'єкта .Підкреслюю: футбольний уболівальник не повинен бути учасником дій, що призводять до кровопролиття. Тим більше - ставати його ініціатором. Упевнений, що прихильники клубів, як і раніше, будуть проявляти властиві їм мудрість і розум. Глибоко переконаний у вашій виваженості і розумінні", - заявив Коньков, звертаючись до вболівальників.

Нагадаємо, раніше ультрас багатьох клубів Прем'єр-ліги ("Динамо", "Дніпра", "Карпат", "Чорноморця", "Шахтаря", "Металіста") заявили про підтримку Евромайдана. Також за повідомленням місцевих ЗМІ, представники фан-груп брали участь у зіткненнях з міліцією і "тітушками" у Запоріжжі, Полтаві, Дніпропетровську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram