>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Плющенко таки виступить в Сочі

Ковтун не скористався своїм шансом

Плющенко таки виступить в Сочі
Фото: EPA/UPG

Олімпійському чемпіонові Євгену Плющенку дістанеться єдина російська квота на участь у змаганнях чоловіків в одиночному катанні на Олімпіаді в Сочі. У середу відбудеться засідання експертної ради Федерації фігурного катання на ковзанах Росії, на якому ухвалять остаточне рішення про долю єдиного місця Росії в турнірі фігуристів.

За інформацією російських ЗМІ, Плющенка вже включили у список спортсменів, які вирушать на Олімпіаду в Сочі. Принаймні саме Євген брав участь у контрольному прокаті, який відбувся у вівторок.

Місце Плющенка в команді опинилося під питанням після того, як він програв чемпіонат Росії, пропустивши вперед молодого Максима Ковтуна. Проте в російському фігурному катанні склад збірної на великі старти часто визначають згідно з рішенням Федерації, а не спортивним принципом. Тому Ковтун не отримав місце автоматично. Рішення виключити Плющенка було на той момент занадто революційним, тож Федерація відклала визначення складу збірної до закінчення чемпіонату Європи.

Якби Ковтун цей чемпіонат виграв або принаймні показав  на ньому найкращий результат у російській команді, то Плющенкові було б украй складно довести своє право на участь в Олімпіаді. Однак Ковтун той турнір провалив. Він показав лише п'ятий результат, на відміну від Сергія Воронова та Костянтина Меньшова, які здобули "срібло" і "бронзу" відповідно.

Кандидатур Воронова і Меньшова в контексті Олімпіади не розглядали, а тому на поїздку в Сочі залишився єдиний претендент, Євген Плющенко. Якби він провалив контрольний прокат, можна було б говорити про те, що він усе ж не готовий до виступу на Зимових іграх. Однак, за словами його наставника Олексія Мішина, прокат вийшов ідеальним.

Нагадаємо, що Плющенко - олімпійський чемпіон 2006 року, дворазовий срібний медаліст Олімпіад (2002 і 2010 років).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram