>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Сьомін: "Ми завдання виконали, а поразка в Донецьку - це окремий випадок"

Юрій Павлович досі не розуміє, чому його звільнили.

Сьомін: "Ми завдання виконали, а поразка в Донецьку - це окремий випадок"
Фото: l-oko.ru

Через деякий час Юрій Сьомін підбив підсумки своєї роботи в київському "Динамо":

- Вихідний після матчу з "Шахтарем"? Особливо на такі розмови уваги не звертаю. Вихідний після гри з "Шахтарем" я запланував давно, про нього знали. Мені зручніше було летіти в Москву з Донецька. Думаю, що просто цілеспрямовано загострили на цьому увагу. А поразка від "ПСЖ" і "Шахтаря", звичайно, сильно вплинули на всю ситуацію. На роботу будь-якого тренера "Динамо" поразка в Донецьку накладає відбиток. Але якщо об'єктивно дивитися на речі, то "ПСЖ" і "Шахтар" сьогодні сильніші за нас. Нещодавно "Шахтар" переміг "Челсі" і показав, можливо, кращу гру в цій Лізі чемпіонів. Можливо, зрівнятися з ним можуть тільки "Барса", "Реал" і дортмундська "Боруссія".

Хоча до цього всі завдання виконувалися. Ми потрапили через кваліфікацію до Ліги чемпіонів, граючи з серйозними суперниками - "Фейєнордом" і "Боруссією" з Менхенгладбаха. Для мене важливо з професійної точки зору, що завдання виконали. А програш двох конкретних матчів - окремий випадок. Про Київ скажу тільки добре. Багато друзів там залишилось, багато позитивного було. Ніхто не викреслить того, що російський тренер тричі виводив команду в Лігу чемпіонів, ставав чемпіоном країни...

Пишаюся перемогою, коли ми на 15 очок обійшли "Шахтар" у чемпіонаті. Задоволений і результатом минулого сезону. Хоча могли стати й чемпіонами, коли не було б грубої суддівської помилки в матчі з "Шахтарем".

Влітку ми пішли на деякі зміни як в грі, так і в складі, взяли новачків. Вперше за той час, що я працював в Києві, прийшли кваліфіковані футболісти. Але прийшли за тиждень до старту чемпіонату. Необхідно було стартувати добре, плюс чотири відбіркові ігри в Лізі чемпіонів. Ми форсували підготовку, новачки за рахунок ігор не набрали фізичних кондицій. Збірники перед стартом чемпіонату були в різній формі. Можливо, ті дві поразки від "ПСЖ" і "Шахтаря" пов'язані з відсутністю спільного знаменника у підготовці.

У другій прихід в "Динамо" не так все було дружно, багато критики. У мене і футболісти запитували: чому колишні гравці "Динамо" так критикують команду? Виграєш - все одно кажуть, що погано, чому граємо другим номером? Але в 90-ті роки за часів Валерія Лобановського команда обіграла ПСВ, і статистичні дані були приблизно схожі з тими, що порахували після нашої перемоги над "Фейєнордом" в кваліфікації Ліги. "Не біжать сьогодні", "фланги не працюють", "дистанцію біжать слабо", - ми все одно чули такі слова. Хоча я впевнений, що Лобановський сам би вже не грав зараз так, як раніше. Тепер інший футбол, тренування. Напрямок вказують збірна Іспанії і "Барса". На такий футбол перейшли кілька провідних англійських команд.

Мені ніхто не вказував ставити гравця до складу. Вони самі повинні пробиватися. У Києві в якийсь період "молодіжка" була гарна. Звідти прийшло багато хлопців. Зозуля, Гармаш, Ярмоленко, Кравець. Але Зозуля не потрапляв до стартового складу, я рекомендував йому йти в оренду. Зараз він доріс до збірної.

Алієв? У "Локомотиві" він грав класно, грав правильно. Повернувся до Києва - і перестав забивати, штрафні не пішли. Інші стали краще грати.

Компенсація?

До речі, Ігнатьєву ще не заплатили. Що стосується мене, розмова з президентом відбулася. Над іншими питаннями працював менеджер Дмитро Селюк, який також веде справи Ласіни Траоре. В результаті мої питання вирішені. Я свою роботу зробив і повинен отримати за неї гроші. Після мого випадку в Україні віддали компенсацію Юрію Максимову. Не знаю, чи вирішилося питання щодо Семена Альтману. Тренер повинен себе поважати!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram