>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Беррокаль очолив "тигрів"

Єфімов недовго "очолював" донецький клуб. Тепер у бій "тигрів" поведе іспанський фахівець.

Беррокаль очолив "тигрів"
Фото: sport-xl.net

У середу після успішних переговорів було закрито питання з новим головним тренером першої команди БК "Донецьк". Наставником "тигрів" до кінця нинішнього сезону став відомий іспанський фахівець Хосеп Марія Беррокаль Рієра.

Цей тренер 2011 року після тривалої перерви привів "Будівельник" до чемпіонського титулу, причому у фінальній серії з семи матчів тоді обіграв саме "Донецьк" (4:3).

До українського періоду своєї кар'єри уродженець Барселони працював з молодіжними складами спочатку "Ховентута", а потім "Барселони". З 2002 по 2010 роки був асистентом головного тренера каталонського клубу, з яким двічі вигравав Євролігу (2003 і 2010 рр.) і тричі національний чемпіонат (2004, 2009 і 2010 рр.) і Кубок короля (2003, 2007 і 2010 рр.). Після повернення на батьківщину Хосеп Беррокаль очолив клуб другого дивізіону "Менорка", з яким став першим за підсумками плей-офф Леб Голд, але від підвищення в класі через нестабільну фінансову ситуацію колектив був змушений відмовитися.

Нинішній сезон тепер вже повноправний головний тренер "Донецька" почав в іншому клубі другого іспанського дивізіону "Аліканте", але роботодавці не стали чинити перешкод на шляху повернення тренера в українську лігу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram