>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Маркевич: "Жажа нам допоможе навесні"

Коельо повертається до Харкова.

Маркевич: "Жажа нам допоможе навесні"

Наставник "Металіста" Мирон Маркевич розповів про нещодавній матч з "Динамо" і перший трансфер команди:

- Мене не так часто видаляють з поля. Двічі так траплялося. Минулого разу ми з "Карпатами" у Харкові грали. Наш матч обслуговував такий суддя Покидько. Він постійно знущався над "Металістом", тому я не витримав. І в цьому сезоні мене вигнали на трибуни. Більше такого не було.

У матчі з "Динамо" команда виконала установку на гру, діяла на контратаках. У захисті зіграли надійно, без авантюр. Тому ми й виграли. Напевно, всім зрозуміло, наскільки важлива ця перемога. У разі невдачі відрив від "Динамо" був би занадто великим. На ігри в Лізі Європи, такі матчі, як з "Динамо", налаштовувати футболістів не потрібно. А як тільки вони відчувають, що є сильнішими, ніж суперник, починаються проблеми. Через це ми вже не раз страждали, втрачаючи очки. Від недооцінки суперника не тільки "Металіст" страждає. Таких команд, насправді, багато. Що не кажи їм, які б заклики не звучали, футболісти виходять на поле з думкою в підсвідомості, що вони вже перемогли.

Чемпіонат вирівнявся. Очки зараз здобувати не так просто. Тому всі втрачають очки. "Шахтарю" теж непросто даються перемоги. Хтось трохи розслабиться і все, є вже проблеми. І це добре, цікавіше стало. Що б там не говорили, такого, що було п'ять років тому, вже немає.

"Шахтар" - команда зіграна, вони давно одним складом грають. Бразильці набралися досвіду. Вони в Донецьк перейшли пацанами, а зараз є зрілими футболістами. У "Шахтаря" є стабільний склад, серйозна фінансова складова. Все в комплексі і принесло такий результат. Думаю, "Шахтар" вже нікого до себе не підпустить. Буде інтрига у боротьбі за друге місце в Лізі чемпіонів. А "гірники" вже свого не віддадуть.

Жажа нам допоможе навесні. Зараз ми його не можемо заявити ні в Лігу Європи, ні в чемпіонат. Жажа сам дуже хоче повернутися до Харкова. Зараз Коельо, мабуть, став дорослішим, мав би багато чого зрозуміти. Тому, мені здається, що його повернення буде вдалим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram