>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерера очікують три божевільні тижні

Щоб не збожеволіти, Роджер житиме тільки сьогоденням.

Федерера очікують три божевільні тижні
Федерер вскоре может увидеть спину Джоковича - потерять звание первой ракетки мира
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер після перемоги над німцем Бенджаміном Беккером у першому колі турніру Серії 500 у Базелі - 7:5, 6:3 - зазначив, що не ставить перед собою мету повторити минулорічне досягнення: послідовно виграти турнір у Базелі, Мастерс у Парижі та підсумкове змагання року в Лондоні.

"Зараз мені потрібно думати про кожен окремо взятий день. Це єдиний спосіб пережити ці три божевільні тижні", - сказав Великий.

Зазначимо, що Федерер, радше за все, попрощається зі званням першої ракетки світу вже за підсумками паризького Мастерсу.

Річ не тільки в тому, що швейцарцеві у трьох турнірах потрібно захистити 3 000 очок. Головна для нього проблема полягає в тому, що Новак Джокович рік тому в Парижі набрав лише 180 очок. Тобто якщо Федерер може лише захистити минулорічні досягнення, то Новак має резерв для зростання.

Зараз розрив між першою і другою ракетками світу становить 195 очок. Якщо Федерерові вдасться виграти в рідному Базелі, то його відрив від Ноле збільшиться до 375 очок (серб рік тому завоював у Швейцарії 180 очок, а цього року пропускає турнір). Але вже вихід у фінал паризького Мастерсу поверне Джоковича на перше місце. А Федереру для початку хоча б Базель виграти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram