>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ахметов хоче ще одну "свою" команду в Прем'єр-лізі

Вибір може впасти на краматорський "Авангард".

Ахметов хоче ще одну "свою" команду в Прем'єр-лізі
У Рината Ахметова системный взгляд на вещи

За інформацією LB.ua, Рінат Ахметов не проти розширити "донецький пул" у Прем'єр-лізі завдяки ще одній команді. Або навіть двом. Ідеться про поповнення з числа команд першої ліги. Компанію фавориту турніру "Севастополю" (його фінансує друг і партнер Ахметова Вадим Новинський), дуже ймовірно, складе дебютант першої ліги краматорський "Авангард".

Упевнена хода краматорчан у першій лізі (після 15-ти турів "Авангард" посідає п'яте місце) звернула на себе увагу в Донецьку. І, за неофіційною інформацією, якщо підопічні Шевченка підуть "зимувати" в першій п'ятірці, навесні команді допоможуть (насамперед, фінансово) пробитися в УПЛ.

Конкуренцію "Авангарду" може скласти алчевська "Сталь", яка нині лідирує в першій лізі, але в дітища Анатолія Волобуєва (фінансує корпорація "ІСД") фінанси "співають романси". Незрозуміла ситуація і з "Олександрією". А кіровоградська "Зірка", яку спонсорують місцеві "регіонали", планує повернутися в еліту тільки через три роки.

Таким чином, в УПЛ "Авангард" може приєднатися до так званого "пулу Ахметова", до якого із застереженнями входять відразу дев'ять команд: власне, "Шахтар", а також "Зоря", "Іллічівець", "Чорноморець", "Металург" (З), "Металург" (Д), "Говерла", "Таврія", "Ворскла". У разі можливого вильоту двох команд у першу лігу (нині головні претенденти - "Металург" (З) і "Говерла") кількісний склад пулу не зазнає змін.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram