>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Леоненко: "Блохін занадто високо підняв планку, а Баль помилився зі складом"

Маститий ветеран ратує за Безсонова і шкодує, що Маркевич і Луческу не підуть у збірну.

Леоненко: "Блохін занадто високо підняв планку, а Баль помилився зі складом"
Фото: http://donbass.ua

Футбольний експерт Віктор Леоненко розповів про те, як слід розцінювати останні невдачі збірної України, у розмові з журналістом "Наш Век".

- Після 1:1 у Лондоні ми, звичайно ж, очікували від матчів із Молдовою та Чорногорією більшого, ніж одного турнірного очка після двох зустрічей. Хоча 0:0 із молдованами я не розцінював би як якийсь національний сором - просто не пощастило, м'яч не йшов у ворота. Інша історія - домашня поразка від чорногорців.

Проблема мені виглядає доволі банально: Олег Блохін надто високо підняв планку, привчив нас до перемог, змусив думати, що ми кращі, ніж є - сильніші і від Польщі, і від Чорногорії. Ми ж навіть бурчали, що Англію потрібно було обігравати. На практиці ж Чорногорія переграла нас, зігравши "за таблицями": грали на нічию - заробили перемогу.

До того ж, Андрій Баль помилився зі складом. Коли команда програє - завжди можна говорити про кадрові помилки. Розчарували Тарас Михалик і Анатолій Тимощук. Ніяк зіграв в атаці Євген Селезньов. Незрозуміло, чому тренерський штаб не зняв його. З нападом у нас узагалі біда...

Ще раз повторю: наша збірна нічим не сильніша від чорногорців, а той факт, що українці переважно заробляють на порядок більше від гравців Чорногорії на полі однаково нічого не означає. Про наших "зірок" занадто багато пишуть, занадто багато уваги. Часом здається, що інформація біжить попереду футболістів...

Я далекий від оптимізму і не очікую від збірної України якихось чудес. Навіть не думаю про те, чи вийдемо ми на чемпіонат світу, чи поїдемо в Бразилію. Сьогодні важливіше - побудувати команду, яку потрібно ще ліпити і ліпити. Хотілося б, щоб тренера збірної призначили якнайшвидше - без звичної для українських реалій тяганини. Щоб не ділили на своїх і чужих, регіональних і київських.

Я хотів би бачити біля керма команди Володимира Безсонова - це авторитет, справжня глиба. Можливо, буде Олександр Заваров. Не думаю, що призначать Юру Калитвинцева - він просто не зі цієї обойми. Єдине - я проти іноземця. Поки він розбереться в нашій кухні - мине сто років, а працювати потрібно вже сьогодні.

Ще одна проблема - в збірну не підуть наставники українських клубів, ні Мірча Луческу, ні Мирон Маркевич. Адже працювати з легіонерами набагато приємніше і простіше, тому поміняти клуб на збірну ніхто з них не погодиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram