>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Києві пройде Чемпіонат України з кільцевих перегонів

Переможця в класі туринг-лайт визначено заочно.

У Києві пройде Чемпіонат України з кільцевих перегонів
Игорь Скуз
Фото: предоставлено пресс-службой команды

Незважаючи на те, що в найпрестижнішому нині класі туринг-лайт чемпіона України визначено достроково - на передостанньому етапі, заключний, 5 етап вирішить долю решти чемпіонських титулів, включно з не менш престижним у командному заліку.

Нагадаємо, що на 4 етапі Ігор Скуз достроково завоював титул чемпіона України, тим самим підтвердивши це звання вже втретє поспіль! Ба більше, незважаючи на прихід у його клас туринг-лайт одразу двох діючих чемпіонів України з молодших класів, лідер команди Master Kart Racing здійснив справжній тріумфальний хід протягом сезону. Ігор Скуз виграв сім із восьми гонок, попутно забравши всі до єдиного бонусні очки - і за кращий час у кваліфікаціях, і на самих перегонах! Навіть образливе сходження через відмову техніки в недільних перегонах 4 етапу, коли Ігор знову впевнено лідирував, вже ні на що не вплинуло - він опинився поза досяжністю для суперників. Однак на цьому боротьба для триразового чемпіона України та його чемпіонської команди Master Kart Racing ще не завершена! Навпаки, їм належить ще один вирішальний ривок.

Річ у тому, що командний залік цього року як ніколи напружений - хіба ж то жарти, сьогодні в ньому беруть участь шість колективів, причому відразу три з них майже на рівних борються за чемпіонство! Впевнений переможець минулого року Master Kart Racing лідирує, однак перевага над двома суперниками не така велика - 13 і 18 очок відповідно. Із цього року нагородження як в індивідуальному, і в командному заліках проводиться не за підсумками етапу, а кожного окремо взятого дня, і розрив у суперечці колективів найчастіше визначався лише одним заліковим балом, тому саме в командному заліку можна очікувати серйозного протистояння.

Master Kart Racing протягом року була найстабільнішою командою, і на її рахунку є три вершини подіуму, а також чотири другі та лише одне третє місця! При цьому не можна не згадати, що кілька разів причиною "програшу" Master Kart Racing була відмова техніки на машині Олега Скуза - старшого брата Ігоря, який є срібним призером за підсумками минулого року. Саме через ці кілька сходжень Олег займає "тільки" третю сходинку протоколів, поступаючись 11 очками супернику, що йде другим. Однак не в дусі Master Kart Racing здаватися, і старший Скуз має намір поборотися за "срібло" і цього року.

Останній етап ознаменується боротьбою не тільки за віце-чемпіонське звання в туринг-лайт, не кажучи вже про те, що відразу у двох молодших класах доля чемпіонських титулів аж ніяк не вирішена. Тож боротьби на трасі в рамках 5 етапу Чемпіонату України з кільця можна очікувати чимало, а протистояння обіцяють бути гострими як ніколи. Потрібно зазначити, що розклад фінальної гонки, яку знову прийме автодром "Чайка", буде відрізнятися від попередніх етапів. Він розтягнеться на два, а не три дні. Субота розпочнеться з тренувань об 11:10. Кваліфікації стартують о 13:25, а власне гонки о 15:00. Недільні ж перегони розпочнуться звично - об 11:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram