>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Джокович у Китаї вигриз титул у Маррея і порівнявся з Федерером

Новак став першим, кому вдалося обіграти Енді в Шанхаї в рамках "Мастерсу".

Джокович у Китаї вигриз титул у Маррея і порівнявся з Федерером
Фото: shanghairolexmasters.com

Джокович (2-й у світі) помстився Маррею (3-й) за поразку в фіналі US Open. Щоправда, Ноле не раз і не два стояв за крок від нової поразки заклятого суперника.

У першій партії тенісисти неабияк завели глядачів, коли шість із восьми геймів завершувалися брейками. У 10-му геймі Маррей відігрався з рахунку 0:30, а в 11-му з 0:40 (!). Власне Маррей іще у півфіналі з Федерером відзначився тим, що майстерно присипляв пильність суперника. У підсумку перший сет залишився за Енді - 7:5.

У 7-му геймі другої партії Джокович знову вщент програвся (щоправда, ракетку вже не ламав) і, здалося, остаточно "потух".

Але Маррей, подаючи на матч за рахунку 5:4, дочекався проблем на свою голову. Програючи 0:30, Ноле від безвиході видав таке! А саме - після удару між ніг (!) Серб добив опонента укороченим. Потім, відігравши матчбол, Ноле зробив брейк, а там і тай-брейк на горизонті замайорів.

Маррей, який уже далеко не той "слинько Енді", яким був недавно, мав іще чотири матчболи, але все марно. У цей вечір Джокович нагадував себе часів Australian Open-2012. Він виграв 24-й розіграш на тай-брейку, а з ним і партію.

У вирішальному сеті Маррей, який у чвертьфіналі і зі Штепанеком помучився в трьох сетах, і на перемогу над Федерером затратив значно більше сил, аніж Ноле на завоювання Бердиха, помітно здав. Він зміг відіграти всього два матчболи. У підсумку - 5:7, 7:6 (13:11), 6:3 на користь Джоковича.

Джокович виграв свій п'ятий трофей у сезоні (після AusOpen, "Мастерс" у Майамі та Торонто і турніру Серії-500 в Пекіні) і зрівнявся з двома легендами світового тенісу. Річ у тім, що серб став усього третім тенісистом в історії (після Агассі та Федерера), якому вдалося перемогти на семи різних "Мастерсах". Поки не скорилися йому Монте-Карло (в цьому році програв Надалю) і Цинциннаті (програв усі чотири фінали, останній - Федереру).

Новак, скоротивши відставання від Федерера (1-й у світі) у світовому рейтингу вже до 195 очок, бере двотижневу паузу і не їде ні до Валенсії, ні в Базель. Споглядати Ноле можна буде вже наприкінці жовтня на останньому в році "Мастерсі" - в Парижі.

А ось Маррей, відпахавши і в Токіо, і в Шанхаї, заявився ще й у Базель (турнір стартує 22 жовтня), де захищати свій торішній титул зібрався і Федерер. Відзначимо, що в цьому році між "Мастерсом" у Парижі і підсумковим турніром року не буде ніякої паузи. Комусь із "Великої трійки" (Надаль усе ще поза грою) сил точно не вистачить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram