>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Срна вибиває преміальні у Шукера

У Даріо з'явився в Хорватії гідний супротивник - "скнара" Давор.

Срна вибиває преміальні у Шукера
Фото: EPA/UPG

Президент Хорватського футбольного союзу Давор Шукер стає жорстким і скупим парламентером, коли справа доходить до грошей. Цього разу він зустрів не менш наполегливого "вибивальника" - капітана збірної Хорватії Даріо Срну. Переговори про скорочення преміальних футболістам почалися практично відразу ж після відставки попереднього глави ХФС Влатко Марковича.

Попередній президент був щедрий на премії. Наприклад, за перемогу на Мальті кожен гравець отримував по 15 тисяч євро, і навіть поразку від Туреччини в плей-офф було оцінено в 30 тисяч євро для кожного гравця. Проте нове керівництво веде нову політику жорсткої економії. Срні, наприклад, довелося боротися за збереження бізнес-класу в літаку.

Срна і Шукер вели переговори останні кілька днів. Основною темою був розподіл виплат за виступ на чемпіонаті Європи в Польщі та Україні. Загалом 9,5 мільйонів євро були поділені 60:40 на користь ХФС. 40% будуть розділені між гравцями та тренерами. До того ж премія футболістів залежить від кількості проведених матчів, тому деякі стали багатшими на 250 тисяч євро.

Крім того, Срна з Шукером домовилися про премії в п'ять тисяч євро за перемогу над збірною Македонії в Скоп'є. За нічию "картаті" грошей не отримають. Що стосується премії за вихід у фінальну частину чемпіонату світу в Бразилії, то з цього приводу сторонам належить провести ще довгі переговори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram