>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Оприлюднено звіт у "справі Армстронга"

Короля Ленса "здали" спільники - екс-партнери по велокоманді.

Оприлюднено звіт у "справі Армстронга"
Фото: eurosport.ru

Американське антидопінгове агентство (USADA) в середу оприлюднило звіт із розслідуванням у "справі Ленса Армстронга" з доказами провини велогонщика та назвало імена 11 колишніх партнерів по команді, які свідчили проти нього.

USADA звинуватило семиразового переможця "Тур де Франс" Армстронга в порушенні низки антидопінгових правил, позбавило велогонщика всіх титулів і довічно дискваліфікувало його. Адвокати Армстронга заявляють, що рішення USADA є нелегітимним, а повноваження позбавляти гонщика титулів має лише Міжнародний союз велосипедистів (UCI).

Звіт USADA складається з більш ніж 1000 сторінок. У ньому фігурують прізвища 26 свідків, у тому числі 11 екс-партнерів по команді Армстронга, що підтвердили висунуті проти нього звинувачення. Серед них Тайлер Хемілтон і Флойд Лендіс.

Хемілтон був соратником Армстронга на трьох переможних для Ленса "Тур де Франс" на межі століть, також він здобув "золото" Олімпіади-2004, але згодом був позбавлений його через звинувачення в допінгу. Лендіс став переможцем "Великої петлі"-2006, проте пізніше цей титул у нього відібрали - теж через допінг.

Адвокати Армстронга в листі до USADA спростували слова Хемілтона і Лендіса, звинувативши велогонщиків у лжесвідченні.

Як повідомляє РІА "Новости", USADA відправило звіт у "справі Армстронга" в UCI, Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA). UCI на підставі пред'явлених матеріалів має визначитися з покаранням Армстронга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram