>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Ель Класіко": Мессі та Роналду переможця не знайшли

У центральному матчі першого кола іспанської Ла Ліги переможеця визначено не було.

"Ель Класіко": Мессі та Роналду переможця не знайшли
Фото: EPA/UPG

Тіто Віланова, для якого поєдинок з "Реалом" повинен був стати, по суті, першим головним іспитом на посаді головного тренера, зважився на досить цікаві кадрові рішення. У центрі оборони вийшов зовсім не Олександр Сонг, а Адріано - номінально чисто фланговий гравець без досвіду гри у центрі оборони.

Віланова вирішив максимально наситити центр поля, випустивши в стартовому складі і Бускетса, Хаві, Сеска, і Іньєсту. Так, останній більше тяжів до лівого флангу, проте у виборі наставника явно простежувалося бажання зосередити ударну силу в центральній зоні.

Моуріньо у свою чергу випустив зі старту Озіла. Останнім часом на турка вилилося чимало критики, а з приходом Модрича саме хорват, здавалося, почав завойовувати місце в старті. Однак на звітному поєдинку португальський тренер вирішив зіграти по-старому, випустивши фактично той самий склад, що протистоїть "Барсі" вже не перший рік.

Гра почалася з промацування суперниками один одного. Але під час поєдинку почала простежуватися певна перевага мадридського "Реала". Гості, не намагаючись перетримувати м'яч, діяли максимально швидко і цілеспрямовано. Не дивно, що вже до середини першого тайму їм вдалося відзначитися. Трохи пізніше м'яч потихеньку було переведено на лівий фланг, підсумком чого стала передача Бензема на Роналду, що відкрився за місцем лівого інсайда. Кріштіану у свою чергу вийшов на непогану ударну позицію і чітко пробив у ближній кут.

Після забитого голу "Реал" спробував дотиснути суперника, обрушивши на каталонців досить солідний пресинг, під яким господарям було явно незатишно. У спробі щось змінити Віланова вирішив змінити Алвеша на Монтойю.

Як би там не було, господарям вдалося відігратися. Гол у відповідь вийшов досить курйозним. Педро Родрігес прострілив, і після рикошету від Пепе, Мессі переправив круглого у сітку.

Тут вже "Барселона" перехопила ініціативу, взявшись активно пресингувати суперника по всій ширині і довжині поля, намагаючись скористатися не найкращим моральним настроєм вершкових (після настільки випадкового гола - цілком логічно).

У другому таймі повторилася історія першого. Команди не поспішали форсувати події, вважаючи за краще діяти переважно без ризику для своїх воріт. У такій ситуації кардинально її змінити міг би лише випадковий гол, або вдалий розіграш стандарту. Саме останнє і сталося, коли Мессі ідеально вкрутив м'яч у кут воріт без шансів для Касільяса.

Треба було бачити розчарування на обличчі Роналду, яке супроводжувало другий гол Мессі. Але, як виявилося, Кріштіану з відповіддю не забарився. Переваривши ситуацію, португалець відгукнувся на елегантний пас врозріз від Озіла, вискочивши на побачення з Вальдесом, без проблем перегравши його прицільним ударом у кут.

"Барселона" - "Реал" 2:2

Голи: Мессі, 31, 61 - Роналду, 23, 66

"Барселона": Вальдес, Дані Алвеш (Монтойя, 28), Маскерано, Адріано, Альба, Хаві, Бускетс, Сеск (Алексіс, 64), Педро, Мессі, Іньєста.

"Реал": Касільяс, Арбелоа, Пепе, Рамос, Марсело, Хедіра, Хабі Алонсо, Ді Марія (Ессьєн, 88), Езіл (Кака, 80), Роналду - Бензема (Ігуаїн, 62).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram