>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Михайличенко: програв не Сьомін, програла наша команда

Новий тренерський штаб усю провину за поразку від "Дніпра" бере на себе.

Михайличенко: програв не Сьомін, програла наша команда
Фото: Макс Левин

Нагадаємо, "Динамо" в центральному матчі 11 туру УПЛ на виїзді програло "Дніпру" - 1:2. За відсутності Олега Блохіна діями команди керував Олексій Михайличенко:

- Вітаю "Дніпро" з перемогою, з гарною грою. Потрібно віддати належне вболівальникам "Дніпра": вони дуже допомогли сьогодні команді, гнали її вперед і підтримували. Напевно, чимала їхня заслуга в тому, що перші 15 хвилин були провальними з нашого боку. Допускалося дуже багато помилок, не могли вписатися в гру. Пропущений м'яч позначився на подальшій стратегії гри. Наприкінці трохи ризикнули, випустили другого форварда, атакувального півзахисника, але пропустили контратаку, яка багато в чому визначила результат матчу.

Це тільки третя гра нашого штабу, тому хлопцям, напевно, дуже важко. Сьогодні не все виходило в сенсі власне командної гри. Не так агресивно працювали фланги. Певним чином це заслуга "Дніпра" - вони готувалися до нас і зуміли обрати правильну тактику.

На жаль, сталося в нас нещастя. Самі розумієте, емоційний заряд гравців теж від цього залежить. Усі бажають якнайшвидшого одужання Олегові Володимировичу, але ми не змогли сьогодні йому піднести одну з головних таблеток для відновлення. Ще раз скажу: результат може бути будь-яким, але в тому, що команда старалася переламати перебіг гри, ніхто не має сумнівів.

- Що чи кого б ви відзначили в "Дніпрі"?

- Ми напоролися на те, чого побоювалися. Стандартні положення Коноплянки дуже добрі. І маючи кількох високих потужних футболістів, які добре грають на другому поверсі, "Дніпро" це використовує. Але і без цього перші хвилини показали, що наявна якась нервозність. Або не встигли відновитися емоційно після матчу Ліги чемпіонів. Хоча "Дніпро" теж грав і затратив чимало емоцій. Важливий чинник, про який я говорив - уболівальники, які надали велику допомогу команді.

- Чи правильно я зрозумів, що програла сьогодні команда Сьоміна?

- Ні, програла наша команда. Не повертаймося назад і не рахуймо, скільки ми працюємо. Відповідальність за результат несемо ми. Не все гладко було в цих матчах, адже перебудувати за короткий час неможливо. Але хлопці стараються. Для них це теж важко. Помінялися не тільки тактичні вимоги, а й тренувальний процес. Усі сприймають це по-різному, і ми якоюсь мірою знайомимося з футболістами - наскільки вони добрі в тих чи інших компонентах.

- Чи не вважаєте ви, що від початку гри не вистачало креативного півзахисника - Кранчара або Рафаеля замість Мілевського?

- Ми не можемо це перевірити. Мені не здавалося, тому що гольові передачі Артема могли призвести до взяття воріт. Звичайно, якісь гравці не продемонстрували своїх кращих якостей через якісь причини. Програли ми - тренерський штаб, і від відповідальності не відмовляємося. Але говорити про те, що могло б бути, немає сенсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram