>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Чемпіонку Європи під час тренування мало не збив автомобіль

Під Черніговом трапився неприємний інциндент.

Чемпіонку Європи під час тренування мало не збив автомобіль
Фото: www.biathlon.com.ua

Вкрай неприємний інцидент стався в суботу під час тренування біатлоністів в Чернігові. На тренувальну трасу виїхав автомобіль з молодими людьми, який мало не збив чемпіонку Європи Ірину Варвинець. Через падіння в Іри струс мозку і зламана ключиця. За оптимістичними прогнозами, якщо не буде ніяких ускладнень, вона зможе повернутися до тренувань не раніше ніж через півтора-два місяці.

Інцидент, що стався зі спортсменкою, прокоментував тренер Ірини - Микола Зоц.

- Іра проводила останнє тренування на 5-кілометровій лижоролерній трасі перед відправкою на відновлювальний збір в Алушту. Їхала останній свій круг, "закатку". І коли вона була на спуску, на трасу несподівано виїхала машина. Ну, а у лижоролерів гальм немає. Куди діватися? Потрапляти прямо в машину - було б ще гірше. Тому Іра вивернула в кущі і при падінні зламала ключицю. На жаль, все супроводжувалося ще й струсом мозку.

Ця лижоролерна траса погано захищена від можливості проїзду транспорту. Хоча там є рів і заборонні знаки, щоб туди не заїжджав сторонній транспорт. Але все одно нерідко люди, які прагнуть поїхати на відпочинок, в ліс, нехтують цією забороною. Звичайно, захист спортсменів на майбутнє треба посилити - хоча б поставити якусь огорожу. Тим більше, що це - не перший випадок таких інцидентів. Причому, кілька років тому Тетяна Водоп'янова отримала таку травму абсолютно в тому самому місці, де зараз травмувалася Іра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram