>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ігор Скуз може достроково стати чемпіоном України з кільцевих перегонів

Боротьби на двох останніх етапах очікують чимало.

ФОТО: Денис Сергієнко

Найближчими вихідними на столичному автодромі "Чайка" пройде передостанній, 4-й етап Чемпіонату України з кільцевих перегонів. Незважаючи на те, що попереду ще залишиться заключний етап, найпрестижніший чемпіонський титул у класі "Туринг-лайт" може отримати володаря вже цього вікенду.

Річ у тім, що, незважаючи на прихід у нього відразу двох діючих чемпіонів України з молодших класів, у найпотужнішому сьогодні в Чемпіонаті України в класі "Туринг-лайт", як і раніше, одноосібно владарює його діючий чемпіон Ігор Скуз. Усі три попередні етапи в цьому класі, як кажуть, пройшли в одні ворота лідера команди Master Kart Racing, коли він заробив можливий максимум балів на кожному з них.

Для початку Ігор продемонстрував свою швидкість у кваліфікаціях, причому найчастіше був на секунду швидшим від наступного кращого часу суперника! За кожен поул із цього року присуджують бонусні бали, так само як чемпіон додавав по одному додатковому балу і за найшвидші круги в гонках, причому в усіх без винятку! Ця швидкість конвертувалася в упевнені перемоги, деколи з перевагою в півкола над найближчим переслідувачем...

Таким чином, за 6 гонок - а кожен етап складається з двох заїздів - Ігор Скуз набрав 84 очки порівняно з 54 в найближчого із суперників і має всі шанси достроково підтвердити свій минулорічний чемпіонський титул вже на 4-му етапі, коли в суперників не залишиться більше жодних, навіть математичних шансів. Тут слід нагадати, що індивідуальні чемпіонські титули в Чемпіонаті України з кільцевих перегонів будуть визначати з відкиданням двох гірших результатів із 10 фактично проведених гонок.

Однак крім індивідуального чемпіонського титулу, для Ігоря та всієї його команди Master Kart Racing залишиться ще одне завдання - підтвердження чемпіонства України в командному заліку. І ось тут їм слід поборотися, як кажуть, до останнього. Річ у тому, що командний залік визначатимуть без урахування  гірших результатів і кожен бал наприкінці року може стати визначальним. Ба більше, цього року відбувся серйозний приплив колективів, і сьогодні цей титул у Чемпіонаті України з кільця оскаржують одразу сім команд!

Із 127 очками Master Kart racing team лідирує і в цьому заліку, але з перевагою лише 10 балів над утвореною цього року Fenox Racing. Не можна не сказати, що не останню роль у тому, що ці дві команди йдуть "ніздря в ніздрю", зіграли відразу кілька механічних відмов на автомобілі брата Ігоря - Олега Скуза. Утім, механіки Master Kart Racing підготували новий двигун для свого другого пілота, і чемпіонська команда налаштована більш ніж серйозно в боротьбі за другий, не менш престижний чемпіонський титул.

Варто сказати, що, незважаючи на те, що доля чемпіонського титулу в старшому класі Чемпіонату України з кільцевих перегонів уже практично визначена, боротьби на двох останніх етапах очікують чимало. Річ у тому, що, як і в командному заліку, у двох інших молодших класах ситуація не така однозначна, і тут очікується чимало баталій, як, утім, і за призові місця в класі "Туринг-лайт"... Свідками кільцевих битв може стати кожен охочий уже найближчими вихідними на 4-му етапі. Орієнтовний час старту першої гонки в суботу опівдні, у неділю - об 11-й ранку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram