>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тарпіщев: а сенс повертатися в Світову групу?

Збірна Росії з тенісу вперше за 20 років вилетіла в Першу групу Кубка Девіса.

Тарпіщев: а сенс повертатися в Світову групу?
Фото: ligastavok.com

Росіяни в матчі плей-офф програли Бразилії 0:5. Президент Федерації тенісу Росії і капітан чоловічої команди Шаміль Тарпіщев пояснив, чому буде складно повернутися в еліту.

- Чи складно буде повернутися в Світову групу? А чи є сенс туди вибиратися? Нам треба зрозуміти, чого від нас хочуть, - щоб ми трималися за еліту або щоб з'явилися гарні гравці до Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро? Добре, якщо потрібна Світова група Кубка Девіса, давайте заплатимо грошей і закличемо усіх наших провідних гравців, щоб вже наступного року повернутися вгору. Але що далі? На носі Ігри-2016, однак, не маючи фінансування, ми жодного тенісиста за чотири роки не підготуємо. А в нашій країні про Бразилію ще ніхто і не думає, бо всі гроші кинуті на зимові види. Але теніс адже за два дні не робиться, і в плані підготовки хлопців ми вже запізнюємося, а такими темпами через два-три роки в нас і з жінками буде така ситуація. Однак питати за результат все одно з федерації будуть. А чого питати, якщо нічого не зроблено для поліпшення ситуації?

Ось дивіться, на Олімпійських іграх розігрується три комплекти нагород у парних комбінаціях. При цьому в країні немає умов для того, щоб ми ці пари тренувалися і награвалися. І таких прикладів багато. Теніс дає колосальний імідж Росії, але уваги - нуль, і мені це незрозуміло. Тому якщо ситуація не зміниться, то ми будемо використовувати Кубок Девіса як плацдарм для підготовки молодих до Олімпіади-2016 і перейдемо на точкову роботу, як це було в Радянському Союзі. Внаслідок чого і з'явилися наші зірки: Чесноков, Черкасов, Кафельников, Сафін та інші. Звичайно, це буде досить скандальна ситуація, але іншого виходу у нас немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram