>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Досвідчений аргентинець перевірить Чавеса на міцність

16 вересня в Лас-Вегасі в ринг вийдуть Чавес-мол. і Мартінес.

Досвідчений аргентинець перевірить Чавеса на міцність
Серхио Мартинес
Фото: donbass.ua

У неділю в Лас-Вегасі відбудеться довгоочікуваний бій у середній вазі за чемпіонський пояс WBC, у якому Хуліо Сесар Чавес-молодший зустрінеться з аргентинцем Серхіо Мартінесом. Очікують, що цей поєдинок поб'є рекорд відвідуваності, встановлений під час бою Леннокс Льюїс - Евандер Холіфілд.

Про Хуліо Сесар Чавеса-молодшого вже давно говорять як про сина, гідного свого батька - легендарного Джей Сі (так іменували Хуліо Сесара Чавеса). За 26 років він встиг провести 47 боїв, лише в одному з яких було зафіксовано нічию. 31 з 45 перемог він здобув нокаутом, підтвердивши сімейне реноме класного панчера.

Однак цими вихідними чемпіону світу в середній вазі за версією WBC протистоятиме більш небезпечний суперник, аніж ірландець Енді Лі, якого нокаутовано в сьомому раунді. Володаря діамантового пояса WBC Серхіо Мартінеса вважають найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії. Таким його вважають The Ring, Sports Illustrated, ESPN, Yahoo! Sports.

На рахунку 37-річного аргентинця 49 перемог, 28 з яких нокаутом. Водночас у двох боях було зафіксовано нічию, а ще у двох Мартінес зазнав поразки. У розквіті своєї кар'єри він поступився Антоніо Маргаріто, а 2009-го - Полу Вільямсу. Щоправда, слідом за цим боєм він здолав американця Келлі Павліка, відібравши в нього пояси WBC і WBO. А потім повернув борг і Вільямсу.

Для молодого Чавеса цей бій стане найсерйознішим випробуванням у боксерській кар'єрі, та й для Мартінеса поєдинок стане визначальним, бо поразка, ймовірно, завершить його шлях у боксі. "Ми виконали величезну роботу, але я не задоволений на 100%, - поскаржився в інтерв'ю Fightnews.com наставник Чавеса Фреді Роуч, який залишився незадоволений тим, що через зйомки телеканалу HBO його підопічному довелося тренуватися вдома. - Був би він у рингу, я йому показав би, як діяти в тій чи іншій ситуації, а не бігати за супротивником по рингу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram