>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

РФС хоче зобов'язати клуби оформляти додаткове медстрахування для гравців

Микола Толстих намагається навести лад у своєму новому господарстві.

РФС хоче зобов'язати клуби оформляти додаткове медстрахування для гравців

Російський футбольний союз з наступного сезону планує зобов'язати клуби оформити додаткові медичні страховки для гравців.

У РФС виходять з положення Трудового кодексу Росії, згідно з яким роботодавець зобов'язаний забезпечити страхування життя і здоров'я спортсмена, а також медичне страхування з метою отримання спортсменом додаткових послуг. Раніше організація цих вимог не висувала.

У нинішньому сезоні кожен гравець прем'єр-ліги страхувався на 800 тисяч рублів. У клубах ФНЛ страхова сума становить близько 400 тисяч рублів.

"Страхування життя і здоров'я - не медичне страхування. Цей пункт дійсно включає в себе разову виплату гравцям команд РФПЛ в процентному співвідношення від 800 тисяч рублів.

Наприклад, якщо футболіст стає інвалідом і повністю втрачає професійну дієздатність, в такому випадку він отримує повну страхову суму. У разі пошкодження, через яке футболіст вибув, наприклад, на два місяці, отримує умовні 15% від цієї суми.

Додаткове медичне страхування якраз і регулює обсяг оплачуваних медичних послуг. Це зовсім різні речі. У російському футболі почастішали випадки, коли гравець отримує травму і далі починається полеміка з приводу оплати його лікування, розмірів страхових виплат і маси інших питань", - розповів юрист РФС Денис Рогачов "Известиям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram