>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпієць, який виступив проти Федерації: ми жили на 50 грн на день

Денис Юрченко не згоден, що легкоатлетів просто використовували, бажаючи змінити керівництво профільної федерації.

Олімпієць, який виступив проти Федерації: ми жили на 50 грн на день
Денис Юрченко
Фото: donbass.name

Нагадаємо, минулого тижня деякі українські легкоатлети-олімпійці звинуватили керівництво Федерації (ФЛАУ) в тому, що задекларовані витрати на проведення тренувальних зборів, на купівлю спортінвентарю не відповідали реальному стану речей. Не залишився осторонь і голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін, який заявив, що результати роботи спеціальної комісії підтверджують факти зловживань.

Серед авторів звернення до Сафіулліна був і бронзовий призер Олімпіади в Пекіні, а також учасник Лондонських Ігор Денис Юрченко. LB.ua поцікавився у стрибуна з жердиною, чи не вважає він, що атлетів просто використовували, щоб привести "своїх людей" у федерацію.

"Такого відчуття немає. Це як клубок, це наболіло, накипіло у всіх, - говорить Юрченко. - Рафіль Сафович викликав людину з фінансового відомства. І виявилося, що ми отримували десь половину з виділеного. Жили на 50 грн на день. Ви з'їздіть в Ялту в пансіонат "Муссон", в "Кірова", в "Куйбишева", і подивіться, як ми там жили. І як звідти добиратися на стадіон. А збори тривають 15-18 днів".

Юрченко також не погодився з думкою, що з його боку було не зовсім етично виступати проти керівництва Федерації, яка неодноразово закривала очі на його проблеми з режимом: "При слушній нагоді газети писали про це. І зрозуміло, що це йшло звідти".

Додамо, що ФЛАУ найближчим часом виступить з реакцією на звинувачення. Водночас, за нашою інформацією, Федерація постарається максимально відгородити спортсменів від конфлікту і не буде діставати з шаф скелети з метою очорнити ініціаторів звернення.

Відразу ж після демаршу спортсменів багаторічний президент ФЛАУ Валерій Борзов назвав їх звинувачення брехнею.

Нагадаємо, що спецкомісія, яка розслідує звернення спортсменів, повинна до 13-го вересня покласти результати перевірки на стіл Сафіулліну. На цей час від виконання службових обов'язків відсторонені: державний тренер Валерій Александров, головний тренер Олександр Апайчев, старші тренери Павло Бардаков та Костянтин Степанцов, начальник команди Руслан Руссу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram