>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ПФЛ ініціює створення Регіональної Ліги

В українському футболі скоро з'явиться нова ліга.

ПФЛ ініціює створення Регіональної Ліги
Фото: segodnya.ua

Професійна Футбольна Ліга ініціює створення нової ліги - Регіональної. На думку президента ПФЛ Мілетія Бальчоса, це об'єднання буде перехідним і воно має допомогти розширити географію професійного футболу в країні.

В інтерв'ю "Експресу" пан Бальчос розповів про нову лігу:

"Уважніше подивіться на футбольну карту України: не залишилося команд, які представляють область серед професіоналів першої-другої ліг в Рівненській, Волинській, Закарпатській, Запорізькій, Житомирській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Але клуби, які хочуть виступати в змаганнях рангом вище, існують. Однак у них нестабільне фінансове становище, не відповідає критеріям ПФЛ інфраструктура. Брати участь у змаганнях серед професійних футбольних команд ще рано, а в аматорських їм вже нема чого робити. Тому ПФЛ ініціювала створення такої структури в системі футболу, яка розширила географію змагань і стала базовою для всього професійного футболу.

Схема така. Спочатку в регіонах проводять чемпіонати областей за вихід до Регіональної ліги. Команди, які посіли 1-е і 2-е місця, отримають право виступати під егідою нової ліги. На другому етапі ми плануємо розділити карту країни за територіальним принципом на 6 зон по 8 команд у кожній.

Змагання проводитимуться в два кола за системою "осінь - весна". Почати пропонують в серпні-вересні 2013 року відразу після закінчення чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2013 року.

На третьому етапі 6 команд розподіляться на 2 групи по 3 команди в кожній. Ігри відбуватимуться в два кола. Всього кожна з команд в регіональній футбольній лізі проведе від 14 до 18 матчів за сезон. За підсумками сезону з регіональної ліги в Другу переходять команди, що посіли перші місця в групах третього етапу. Розмір членського внеску за участь в цих змаганнях буде не більше ніж 20 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram