>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Паралімпійські ігри: українці викликали фурор

Українські спортсмени продовжують радувати вболівальників великими успіхами в Лондоні.

Паралімпійські ігри: українці викликали фурор
Фото: london2012.com

Юрій Царюк був найшвидшим у забігу на 100 метрів. Наш легкоатлет з регіональним рекордом переміг у стометрівці, вигравши у найближчого суперника приблизно півсекунди.

Дві нагороди в суботу вже традиційно принесли українські плавці. Олексій Федін фінішував з бронзою на дистанції 50 м вільним стилем, а от Оксана Хрул піднялася на одну сходинку, завершивши заплив на 200 м вільним стилем на другому місці.

Підтримав партнерів по збірній і Андрій Калина. Наш плавець виграв "золото" на дистанції 100 м брасом. Українець більш ніж на дві секунди випередив найближчого переслідувача.

Якщо наші успіхи в плаванні були прогнозованими, то тріумф Василя Ковальчука в стрільбі можна віднести в розряд несподіванок. У стрільбі з пневматичної гвинтівки Василь набрав у фіналі 106.4 очок і встановив олімпійський рекорд фіналів. Всього українець набрав 706.4 очок.

У неділю Марія Помазан у фіналі турніру зі штовхання ядра обійшла двох китаянок. Марія набрала на шість очок більше, ніж її суперниця.

Медаль аналогічної проби взяла Алла Лисенко у веслуванні. Українка випередила француженку Наталі Бенуа на вісім секунд. "Бронзового" успіху у веслуванні також домоглася українська команда в "міксі".

Цілком варто було очікувати золота в плаванні, що і сталося на щастя вболівальників. Євген Богодайко взяв перше місце у фінальному запливі на 200 метрів змішаним стилем. Ще однією медаллю розжився плавець Дмитро Виноградець. До бронзи на 50 м брасом він додав тепер срібну медаль на дистанції 150 м комплексом.

Ще більший успіх чекав на наших у стометрівці на спині. Дмитро Залевський завоював золото, а бронза дісталася українцеві Віктору Смирнову.

У настільному тенісі відбувся матч українців Михайла Попова і Максима Ніколенка. Хлопці вирішували долю бронзи, в результаті чого медаль дісталася Попову.

Василь Ліщинський також став срібним призером Паралімпійських ігор. У метанні диска українець поступився лише іспанцеві Давиду Касіно.

З однаковим результатом завершили свої забіги на 100 м Роман Павлик і Оксана Ботурчук - обидва прийшли до фінішу третіми.

За підсумками четвертого дня змагань Україна продовжує утримувати четверту сходинку в загальному медальному заліку. Однак нашій команді продовжує наступати на п'яти Росія, яка відстає лише через меншу кількість золотих нагород.

Медальний залік:

1. Китай - 87

2. Великобританія - 54

3. Австралія - 43

4. УКРАЇНА - 33

5. Росія - 34

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram