>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Роддік завершує кар'єру

Великий американець піде після US Open.

Роддік завершує кар'єру
Фото: EPA/UPG

Екс-перший номер світового тенісного рейтингу американець Енді Роддік оголосив про завершення професійної кар'єри після закінчення Відкритого чемпіонату США 2012 року.

Американець виграв за кар'єру 32 турніри, зокрема один турнір "Великого Шолома" - US Open 2003 року.

"Я просто відчуваю, що настав час піти. Я не знаю, чи достатньо здоровий і мотивований, щоб виступати ще сезон. Завжди хотів завершити кар'єру на US Open, це було б ідеально. Скільки б не було помилок і невдач у моїй кар'єрі, я можу сказати, що ніколи нічого не робив наполовину. Зараз же, напевно, вперше в моїй кар'єрі, я сиджу перед вами і розумію, що не можу повністю віддаватися грі фізично й емоційно.

Я роздумував про це протягом усього року, радився з рідними та друзями і зрозумів, що час настав. За роки своєї кар'єри я довго був у відмінній формі, але головне - щодня я повністю був у грі.

На US Open я пройшов без реєстрації у хол для гравців. Бачив Піта Сампраса, який грав у відеоігри. Упевнений, що побив би його в Mortal Kombat. Це було б весело", - цитує Роддіка офіційний сайт Відкритого чемпіонату США.

30-річний Роддік, який займає зараз 22 позицію у світовому рейтингу ATP, у п'ятницю у другому колі US Open зустрінеться з австралійцем Бернардом Томичем.

Зазначимо, що кар'єра Енді могла бути ще успішнішою, якби не Роджер Федерер. Швейцарець не лише 21 раз обігравав Роддіка, та ще й чотири рази зробив це у фіналах турнірів серії Grand Slam. Роджер раз залишив Енді без титулу на US Open і тричі на Вімблдоні.

Найбільш пам'ятною їхньою зустріччю на траві став фінал-2009, коли Федерер виграв у п'яти сетах - 5:7, 7:6 (8:6), 7:6 (7:6), 3:6, 16:14! По суті, то була лебедина пісня Енді Роддіка. Після того матчу він почав "здуватися". При цьому останню зустріч двох титанів виграв саме Роддік. Це сталося цього року на Мастерсі в Маямі, де Федерер після тріумфу в Індіан-Веллсі програв суперникові в трьох сетах - 6:7 (4:7), 6:1, 4:6.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram