>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лондон приймає Паралімпіаду

Збірна України буде найчисленнішою за 20 років незалежності України.

Лондон приймає Паралімпіаду

29 серпня ввечері, в Лондоні розпочалася урочиста церемонія відкриття Паралімпійських ігор.

Церемонія відбулася на тому самому Олімпійському стадіоні, де раніше відкривали і закривали XXX-і Олімпійські ігри.

Згідно з повідомленням, відкрив церемонію знаменитий фізик Стівен Хокінг, прикутий до інвалідного крісла. "Дивіться на зорі угору, а не вниз на свої ноги. Будьте допитливими", - сказав Хокінг, звертаючись до присутніх на стадіоні.

Також в церемонії відкриття взяв участь південноафриканський бігун-ампутант Оскар Пісторіус. Він позбувся ніг в ранньому дитинстві став першим спортсменом з ампутованими кінцівками, який домігся права виступати на Олімпійських іграх. На Олімпіаді в Лондоні Пісторіус виступав у бігу на 400 метрів і в естафеті 4 по 400. На закритті Олімпіади йому довірили нести прапор ПАР.

Як стало відомо, на церемонії відкриття були члени королівської сім'ї, включаючи Єлизавету II, принца Вільяма з дружиною Кетрін, а також прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон з дружиною і мер Лондона Борис Джонсон.

Зазначимо, Паралімпійські ігри, що відкрилися в Лондоні, стануть найбільшими в історії цих змагань. Більше ніж 4 тисячі спортсменів з 165 країн протягом 11 днів будуть боротися за 503 комплекти нагород. Росію на Паралімпіаді представляють 182 спортсмени, які будуть виступати в 12 з 20 видів програми.

Збірна України на XІV літніх Паралімпійських іграх також буде найчисленнішою за 20 років незалежності України. До складу команди входять 155 спортсменів з 24 областей України, які змагатимуться у дванадцяти видах спорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram