>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Куликов: "Цей сезон для збірної дуже важкий"

Національна збірна України з хокею розпочала навчально-тренувальний збір.

Куликов: "Цей сезон для збірної дуже важкий"

27 серпня в Броварах збірна України під керівництвом Олександра Куликова почала перший навчально-тренувальний збір в сезоні 2012/2013, в якій команді належить зіграти не тільки на чемпіонаті світу в групі Б першого дивізіону, але і в кваліфікаційному турнірі Олімпіади в Сочі.

Після перших днів роботи головний тренер збірної розповів про зміни у складі та подальші плани підготовки національної команди.

Про цілі зборів

Цей сезон у національної збірної дуже важкий, тому що крім чемпіонату світу нам доведеться боротися за путівку на Олімпійські ігри 2014 року. Тому ми і розпочали так рано тренування, тому що на першому навчально-тренувальному зборі завжди виникають якісь складнощі. Думаю, що нам знадобиться для їх усунення день-два, але зате на наступний збір ми вийдемо в повній бойовій готовності, де все буде продумано і прописано".

Про склад

Захисники Дмитро Толкунов ("Сокіл") і Василь Полоницький ("Динамо") отримали травми, їх замінили Денис Петрухно ("Динамо") і Руслан Борисенко ("Компаньйон-Нафтогаз"). Травмований і нападник Сергій Черненко ("Сокіл"). Вчора за сімейними обставинами не було Олександра Побєдоносцева ("Беркут"), але сьогодні він вже приступив до тренувань.

Сьогодні команду розділили на чотири п'ятірки і ми відпрацюємо гру в нерівних складах. Розставимо гравців на позиції, де ми їх бачимо. Це не оптимальний склад, тому що у нас щонайменше ще така сама кількість кандидатів, але тих, хто проявить себе на цьому зборі, ми обов'язково побачимо на відбірковому олімпійському турнірі і чемпіонаті світу. Багатьох гравців не викликали на перший навчально-тренувальний збір, тому що добре знаємо їх силу і зайвий раз немає потреби в ній переконуватися. Зараз головне відібрати тих хокеїстів, які можуть виступати за збірну команду ще щонайменше п'ять-сім років, поки підросте нове покоління українських хокейних ДЮСШ, і особливо в Академіях Києва та Донецька, де створені для юних гравців дуже гарні умови.

Про контрольні поєдинки

31 серпня і 1 вересня проведемо два контрольні поєдинки в Терміналі проти київського "Беркута" і є попередня домовленість про те, що ми зіграємо в Києві 3 і 4 жовтня дві товариські гри проти національної збірної команди Білорусі. Це дуже добре, тому що білоруси грають в елітному дивізіоні і подивитися на їх тлі наших хокеїстів буде цікаво. Хотілося б, щоб ці ігри відбулися в київському Палаці Спорту, де і відбудеться кваліфікаційний олімпійський турнір. Так би мовити, щоб умови були наближені до бойових. Після цих поєдинків ми і визначимося зі складом на олімпійський турнір.

Про суперників на чемпіонаті світу

Стежимо. І не тільки за поляками, але і за командами Естонії та Іспанії. В останніх очних поєдинках українська збірна ледь обігравала поляків, а прихід таких досвідчених тренерів в збірну Польщі, як Захаркін і Биков зробить їх команду ще сильнішою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram