>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Росіянин пояснив, чому дозволив українцеві виграти "золото" Ігор

Івану Штилю заважав зустрічний вітер.

Росіянин пояснив, чому дозволив українцеві виграти "золото" Ігор
Фото: deita.ru

Нагадаємо, російський каноїст Іван Штиль у півфінальному заїзді на 200 м показав найкращий час - 40.346 сек. Але у фіналі він став тільки третім із часом 42.853. А виграв тут українець Юрій Чебан.

Штиль заявив, що навряд чи міг розраховувати на більше, ніж "бронза" Олімпіади-2012, оскільки був у програшному становищі порівняно зі суперниками через вітер.

"Я дуже задоволений результатом і "бронзою", бо розумів, що перебуваю в програшній ситуації. Мені треба було зробити все можливе, щоб перемогти саме тих, хто гребе зліва. Погода сьогодні мені не сприяла, як весляру з правого боку (каналу)", - цитує атлета "Р-Спорт".

На думку спортсмена, зустрічний вітер додав "мінімум півтори секунди", а для веслярів, які проходили дистанцію лівіше, - "всього півсекунди". "Тобто нерівні умови боротьби, тому третє місце - дуже добре. Якби за умовами було все з точністю до навпаки, перше і друге місця помінялися б на третє-четверте", - зауважив Штиль.

Спортсмен погодився з тим, що "вітер здув" його "золото". "Напередодні вітер був зовсім інший. Він був або невеликим зустрічним, або його взагалі не було", - додав росіянин.

У збірної Росії на 14.00 суботи було 65 нагород Олімпіади (16 золотих, 21 срібна і 28 бронзових).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram