>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Китай буксує, Україна причаїлася?

Атлети з Піднебесної в п'ятницю розжилися лише однією медаллю, а наші - трьома.

ФОТО: EPA/UPG

Китайські спортсмени, пригальмувавши в четвер, у п'ятницю ледве не ввімкнули "повний назад". В активі збірної Китаю лише одна медаль - срібна. Ні, з таким настроєм їй Америку не наздогнати.

Зоряно-смугасті 10 серпня виграли два "золота". Одне з них - у легкій атлетиці в жіночій естафеті 4х100 м. Причому американки Тіана Медісон, Еллісон Фелікс, Б'янка Найт і Кармеліта Джетер установили новий світовий рекорд - 40,82 сек. Попереднє досягнення (41,37) належало збірної НДР і трималося з 1985 р., а колишній олімпійський рекорд (41,60) німкені встановили ще на Іграх-80 у Москві.

А ось американські чоловіки в естафеті на 400-метрівці підвели - на фініші пропустили вперед збірну Багамських островів. Але Америка в кожнім разі впевнено лідирує в медальному заліку після 14 дня - 94 нагороди (41+26+27). Китай програє за кожним із підпунктів - 81 медаль (37+25+19).

Збірна Росії в п'ятницю виграла три "золота" (всього - 15), але, як і раніше, сильно відстає від господарів Ігор британців, які з 25 золотими нагородами йдуть третіми.

Свою шосту нагороду в легкій атлетиці (інших видів спорту не тримаємо) взяла Ефіопія. Автором третього "золота" африканської країни стала Месерет Дефар, яка виграла забіг на 5000 м. І це її друга золота олімпійська медаль у цій дисципліні. А вперше вона стала чемпіонкою Ігор в Афінах-2004. Фінішувавши першою, Дефар плакала ридма, раз у раз виймаючи з-під форми зображення Божої матері.

Фото: EPA/UPG

Наша збірна в п'ятницю теж "не пасла задніх". Очікувано (слово пестить слух) "бронзовими" в естафеті 4х100 м стали наші бігунки. А дівчата з естафети 4х400 м пробилися у фінал з п'ятим часом. Щоправда, вище вони, судячи з усього, зможуть піднятися лише в разі форс-мажору в суперниць.

У плаванні на 10 км Ігор Червинський став 14-м. У художній гімнастиці українки пробилися і в командний фінал, і в індивідуальний (Аліна Максименко, Анна Різатдінова). А в стрибках із 10-метрової вишки у півфінал вийшли Олександр Бондар і Антон Захаров. Ну, а першими у фінали потрапили каноїст Юрій Чебан (200 м) і байдарочниця Інна Осипенко-Радомська (ті самі 200 м). Чебан показав третій час, Осипенко-Радомська на тлі приємної втоми від срібної медалі на 500-метрівці - п'ятий.

І, нарешті, у фінали пробилися троє наших боксерів: Усик, Беринчик, Ломаченко. Могло бути й четверо, але Олександра Гвоздика відверто засудили. А ось Тарас Шелестюк поступився заслужено. Отже, в боксі було завойовано дві "бронзи". Про тріумфи і поневіряння наших хлопців читайте тут.

Фото: EPA/UPG

У нашої збірної за підсумками п'ятниці стало 13 підтверджених нагород (3+1+9) і вона третій день поспіль ночує на 20-му рядку медального рейтингу. Але нам терміново потрібне "золото". І, бажано, побільше його...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram