>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Долгополов під галас Олімпіади виграв другий титул у кар'єрі

Поки найкращі гравці планети боролися в Лондоні за олімпійське "золото", українець феєрив у Вашингтоні.

Долгополов під галас Олімпіади виграв другий титул у кар'єрі
Фото: EPA/UPG

Так, Олімпіада зібрала найкращих, але і в США вистачало гравців, які могли зіпсувати життя Олександрові Долгополову. Тим паче, що Сашко - такий специфічний тенісист, що хто завгодно може зіпсувати йому гру. Але у Вашингтоні вже українець усім усе псував.

У першому колі він розгромив італійця Чиполла - 6:1, 6:3. У другому з таким самим рахунком пройшов іспанця Раміреса-Ідальго. В 1/4 фіналу Сашко помордувався з ветераном Джеймсом Блейком - 7:6 (7:3), 6:4, а в півфіналі дав собі раду з іншим господарем кортів Семом Куеррі - 6:4, 6:4.

Нарешті, у вирішальному матчі Олександр зламав опір ще одного ветерана - німця Томмі Хааса, який не так давно в німецькому Галле переграв самого Роджера Федерера. Але Долгополов - не Федерер, тому виграв у трьох партіях - 6:7 (7:9), 6:4, 6:1. Є другий титул українця в кар'єрі! Перший рік тому завойований у хорватському Умазі на ґрунті, а зараз Сашко відзначився на харді.

Оскільки турнір у Вашингтоні був з розряду "Серія 500", то українець за перемогу отримав ці самі 500 очок і зробив величезний стрибок у світовому рейтингу - з 25-го на 16 місце.

Щоправда, на прийдешньому турнірі в Торонто із серії Мастерс (це вже 1000 очок) наш тенісист усе-таки буде серед "несіяних". У першому колі Олександр битиметься з чеським ветераном (кількість ветеранів у тенісі зараз просто зашкалює) Радеком Штепанеком, а в разі перемоги вийде на аргентинця дель Потро, який, не шкодуючи ні себе, ні інших, бився в Лондоні. У бронзового медаліста Олімпіади, по ідеї, має початися спадання...

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram