>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: Росію шкода...

У росіян уже 15 срібних нагород і скромні три золоті.

Фото: EPA/UPG

Наші сусіди в олімпійському Лондоні очолили рейтинг безталанних збірних. Зокрема, Китай має взагалі 16 срібних нагород, але він має і золотих уже 25. А росіяни задовольняються трьома дзюдоїстськими медалями найвищого ґатунку. Конкурувати з ними намагаються японці (2 золоті і 10 срібних) і австралійці (1 золота і 12 срібних). Але росіянам очевидно треба щось робити.

Як це вже котрий день робить збірна США, що в суботу завоювала ще п'ять золотих нагород (усього - 26). Золотими нещодавно, зокрема, стали тенісистка Серена Вільямс і ціла група плавців в естафетах. Одним із них був людина-амфібія Майкл Фелпс, який у своєму останньому запливі у великому спорті завоював "золото" в естафеті 4х100 м комплексом. Медальний лічильник американця зупинився на позначці 18 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди.

Фото: EPA/UPG

Плавання принесло американській збірній 16 золотих медалей (це на тлі 26 загальнокомандних), 8 срібних (на тлі 13-ти) і 6 бронзових (на тлі 15-ти). Дивлячись на ці цифри (загалом 30 нагород), розумієш, що це інші американські збірні є тлом для команди плавців. Що б Америка робила без плавання і без Фелпса зокрема?

А Китай тим часом далі переписує спортивну історію, запустивши свої щупальця вже і в спортивну ходьбу: на дистанції 20 км один китайський спортсмен виграв "золото", а інший - "бронзу". Плавання теж неможливе без атлетів із Піднебесної: у суботу 20-річний Янь Сун "скинув" три секунди зі свого ж світового рекорду на дистанції 1500 м вільним стилем. Попри все це, Китай другий день поспіль відстає від США на одну золоту медаль - 25 супроти 26-ти.

Фото: EPA/UPG

Додамо, що розкочегарилися господарі Ігор, які після перших днів затишшя наштампували вже 14 золотих медалей (і тільки вчора - шість). І вони треті в загальнокомандному заліку.

Виокремимо і збірну Казахстану, яка вчора виграла вже четверте "золото" у важкій атлетиці - постарався Ілля Ільїн (до 94 кг), котрий установив нові світові рекорди в поштовху та за сумою балів - 418 кг (185+233).

А команда України, навіть залишившись третій день поспіль без медалей, зависла на 18-му рядку рейтингу збірних (дві золоті і чотири бронзові нагороди). В неділю чекаємо на "золото" від стрибунки в потрійному, чемпіонки світу Ольги Саладухи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram