>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпіада-2012: американські гірки

Збірна США на 6-й день Ігор зробила неможливе - наздогнала Китай за кількістю золотих нагород.

Перед учорашнім днем китайці мали 17 золотих медалей, а американці - тільки 12. А за його підсумками в обох збірних стало по 18 золотих нагород. Америка виграла шостий раунд Олімпіади з рахунком 6:1!

Три "золота" США принесли плавці. Виокремимо 16-ту медаль вищої проби Майкла Фелпса, який на 200-метрівці комплексом обійшов тріумфатора 400-метрівки, партнера по збірній Раяна Лохте. По одній золотій медалі Америці дали академічне веслування (жіноча вісімка з кермовим), гімнастика (жіноче багатоборство) і дзюдо (жінки, до 78 кг). У збірної США стало 37 медалей (18+9+10).

Китай на все це відповів лише одним "золотом", двома срібними нагородами і однією бронзовою. Це провал. Китайці мають 34 медалі (18+11+5), і вони випереджають американців тільки завдяки більшій кількості "срібла".

Третє місце, як і раніше, утримують південнокорейці - 14 нагород (7+2+5).

А збірна Росії - це окрема розмова. Наші сусіди після шести днів змагань мають лише три медалі вищої проби. І що найсмішніше - усіх їх здобуто в чоловічому дзюдо. Те, що цей вид спорту зараз у тій самій ситуації, в якій був теніс за Єльцина, всі розуміють, але все одно ситуація виглядає дещо комічно.

Фото: EPA/UPG

До речі, за останнім тріумфом росіян у дзюдо особисто спостерігав і сам порушник спокою - до Лондона прилетів президент Росії Володимир Путін. Володимиру Володимировичу, безумовно, було приємно фотографуватися з дзюдоїстами-тріумфаторами, але дужче його має переймати, що собі думають інші члени збірної Росії. Зараз російська збірна лише 9-та в загальному заліку: медалей чимало - 17, але золотих - лише три.

А українська команда, яка в четвер залишилася без нагород, зараз 15-та (2 +0+4) у рейтингу олімпійських збірних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram