>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Відсторонена від Олімпіади за гру в піддавки китаянка піде на пенсію

"Я не зможу грати після такої ганьби", - мабуть, подумала Юй Ян.

Відсторонена від Олімпіади за гру в піддавки китаянка піде на пенсію
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Зірка парного бадмінтону китаянка Юй Ян, схоже, вирішила попрощатися зі спортом після скандальної дискваліфікації на олімпійському турнірі через "гру в піддавки", повідомляє АП.

У вівторок глядачі засвистали матч між китаянками Юй Ян/Ван Сяолі і кореянками Чун Кюн Ин/Кім Ха На. Обидві пари відверто не викладалися, тому що вже забезпечили собі місце у чвертьфіналі й хотіли програти, щоб уникнути зустрічі у фіналі з іншим китайським дуетом. Розслідування підозр у неспортивній грі Всесвітня федерація бадмінтону (BWF) провела і щодо матчу Хе Чжон Ин/Кім Мін Чжин (Корея) - Грейсі Полії/Мейліани Джаухарі (Індонезія).

Ця "гра в піддавки" спровокувала жорстку реакцію BWF, що обернулося дискваліфікацією всіх учасниць скандалу. Юй Ян у своєму мікроблозі у Tencent (найбільший китайський інтернет-провайдер) попрощалася зі спортом: "Це моя остання гра. Прощай, Всесвітня федераціє бадмінтону. Прощай, мій любий бадмінтоне".

26-річна Юй Ян входить в еліту світового бадмінтону з 2004 року. Китаянка вигравала безліч престижних трофеїв, головним з яких є золото Олімпіади-2008 у Пекіні. На тих самих Іграх Юй Ян у дисципліні "мікст" завоювала бронзу, ставши другою бадмінтоністкою в історії олімпійських турнірів, що зуміла взяти дві медалі на одних Іграх. 2011-го Ян стала чемпіонкою світу. На Олімпіаді-2012 китайська пара Юй Ян/Ван Сяолі мала перший номер посіву.

Дискваліфікованих учасниць замінили іншими парами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram